Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '09

 
Kategori
Güncel
 

Neyin katliamıydı bu?

Neyin katliamıydı bu?
 

Neyin katliamı bu?


8 yakınını katliamda kaybetti

Mardin'in Mazıdağı ilçesi Bilge Köyü’nde oturan ve olayda 2 oğlu, 2 kızı, 3 gelini ve bir torunun kaybettiği için ağıt yakan 75 yaşındaki Sultan Çelebi, AA muhabirine, saldırganların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istediğini belirterek, "Benim ocağıma ateş düşürenlerin ocağına da ateş düşsün. En ağır ceza verilsin. Hepimizi mahvettiler" dedi

Saldırı nedeniyle köyde yakınlarını kaybeden vatandaşlara baş sağlığı dileğinde bulunan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Türkiye bir hukuk devletidir, hiç bir suç cezası kalmaz. Yapılan saldırı insanlık dışıdır. Hastanedeki cenazeler otopsinin ardından toprağa verilecek" dedi.

Bakanlar daha sonra köyden ayrılarak, Mardin’e geri döndüler.

Dünden beri bu olayla hepimiz şok olduk ve onların acısı bizim de acımız oldu. Dile kolay tam 44 kişi öldü, çoluk çocuk demeden katliam yapıldı. Sebepleri araştırıldı ve iki aile arasındaki husumetten kaynaklandığı ortaya çıktı. Nişanı olan sevginin köyden biriyle evlenmesini isteyen yine aynı aile bireyleriydi bu katliamı yapan! Oysa sevginin babası Diyarbakır da oturan kuzenine nişanlıyordu sevgiyi… Olay buydu ama yapılan planlı saldırı akıl alır vicdan kaldırır gibi değildi.

Küçük bir köy olan Bilge Köyü ailelerinden biri olan çelebi ailesinin hemen hemen tamamına yakın üyeleri ölmüş geriye katliamı yapan birkaç kişi ve küçük üyeleri kalmıştı. Ve onlarla birlikte ölen bir çok insan!

Doğu illerimizde bu olayla birlikte bir daha aşiretin ne kadar tehlikeli ve eğitimin olmadığı bir ortamda, neler olabileceğini bir kez daha gördük. Ve artık cehaletin olduğu yerde her türlü vicdansızlığın, acımasızlığın ve insan hayatının hiçe sayıldığını da gördük. Evlilik kararırının evlenen kişilerin değil de büyüklerin verme hakkına sahip olduğunu düşünen beyinleri gördük. Çağ atlamanın lafta kaldığını gördük! Türk toplumu insanlarının arasında, eğitim yönünden dağlar kadar fark olduğunu gördük!

Şimdi olayı duyan bakanlar geliyor halkı eğitmekle sorumlu koltuk sahipleri olanlar gelip baş sağlığı diliyor ah vah edip çekip gidiyorlar. Akılları sıra üzülüyorlar!

Yok kardeşim, boşuna göz boyamayın diyorum… Kimler bu halkı, bu insanları eğitmediyse onlar utansın… bu gibi olayların sebebi bence sorumluluğunu yerine getirmeyen sadece koltuk sevdasıyla yanıp tutuşan kişiliklerdir!

Töreleri hala var ediyorsanız, aşiretlerin yaşamasına izin veriyorsanız, oy alma sevdasına halkın yanında değil de kendi menfaatlerinizi koruyorsanız asıl suçlu ve o insanların katilleri sizlersiniz!

Saygılar!

 
Toplam blog
: 76
: 720
Kayıt tarihi
: 26.04.09
 
 

Kendi halinde, düşünmeyi/yazmayı seven  biriyim. En çok değer verdiğim konu ise herkesin bilinçli..