Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '16

 
Kategori
Astroloji
 

Mars Yay'da ve Retro

Mars Yay'da ve Retro
 

MARS YAY'DA/AKREP'TE VE RETRO (RX) 
 
6 Mart 2016 saat 04:03’te Mars Yay burcuna geçti.18 Nisan’da geri hareketine başlayacak, 28 Mayıs’ta Akrep burcunda gerilemeye devam edecek ve 30 Haziran’da düz hareketine dönecek ve 3 Ağustos’ta tekrar Yay burcuna geçiş yapacak. 24 Ağustos’ta Satürn ile kavuşacak ve 27 Eylül’de Yay burcundaki yolculuğunu sonlandıracak. 
 
Mars astrolojide bizim nasıl harekete geçtiğimizi, gücümüzü, enerjimizi ne yönde kullandığımızı ve gayretlerimizi sembolize eder. Aynı zamanda, savunma güdümüzü ve eğer düşersek nasıl yeniden ayağa kalktığımızı gösterir. 
 
Mars’ın Yay burcunda seyahat ettiği dönemde, girişeceğimiz işlerde kendimizi daha yaratıcı ve özgür bir biçimde ifade etme şansı bulacağız. Hedeflediğimiz şeylerde risk almak için daha cesur davranabiliriz. İlişkilerimizde açık sözlü ve fikirlerimizi daha ateşli bir şekilde savunabiliriz. Mars bu burçtayken adalet duygularımız yoğunlaşır, hep doğrudan yana olmak isteriz ve hakkımızı sonuna kadar savunuruz. 
 
Kendimizi daha çok seyahat etme istediği içinde bulabiliriz, ayrıca spora başlamak için çok ideal bir dönemdir. Mars Yay burcundayken hayata daha iyimser ve pozitif yaklaşabiliriz. Öte yandan, inançlarımızı kavgacı ve gürültülü bir şekilde savunabiliriz. Gereksiz risklere girebilir ve paramızı çarçur edebiliriz. Enerjimizi de dengesiz ve dağınık bir şekilde harcayabilir ve hedefe odaklanmakta zorlanabiliriz. 
 
Mars’ın Akrep burcunda olduğu süreçte, hedeflerimizin peşinde gitmekte inatçı, sabırlı, cesur ve iradeli bir tavır sergileyebiliriz. Başladığımız işleri bitirmekte zorluk çekmeyiz. Bunun için güç savaşlarına bile girmekten çekinmeyiz. Gizli kalmış şeyler ve sırlar ortaya serilebilir. 
 
Mars’ın geri harekette olduğu süreçte aksiyon almada tereddütler yaşayabilir, bir takım planlarımızı öteleyebiliriz ve bazı konularda gecikmeli durumlar oluşabilir. Bu dönemde Mars’ın agresif enerjisi içe yöneldiğinden dolayı öfke kontrolümüzü sağlamakta zorluklar ortaya çıkabilir. Başka bir deyişle, biriktirdiğimiz öfkemiz ve kızgınlıklarımız bir anda patlayabilir. Bunun sonucunda, doğal olarak nahoş ve istenmeyen durumlar meydana gelebilir. 
 
Mars dünyasal astrolojide terör, ordu, polis, isyanlar, şiddet demektir. Yay burcu ise, adalet, din, inançlar, özgürleşme, fanatizm ile bağdaştırılır. Mars Yay burcunda sınırlanmayı istemez ve cesurdur. Dünyayı kendi ideallerine göre yönetme eğilimindedir. Zaman zaman zorba olabilir, inançları çok güçlüdür ve fanatizme kadar gidebilir. Mars’ın Akrep burcunda olduğu ve geri gittiği dönemde, finans ve ekonomik konularda krizler ve sıkıntılı durumlar yaşanabilir. Ayrıca, 24 Ağustos tarihinde Mars-Satürn Yay burcunda birleşecek. Antares sabit yıldızı da Satürn ve Mars ile kavuşum yapacak. Antares sabit yıldızı Akrep takım yıldızında yer alır ve Akrep’in kalbi olarak adlandırılır. Kötücül ve savaşçı bir doğadadır. Kötü niyet ve yıkıcılığı sembolize eder. Bu bağlamda, fanatizmden doğan isyanlar ve terör olayları yaşanmaya devam edecektir. Öte yandan, Mars’ın Yay burcunda geri gittiği dönemde ise, halkların özgürleşme ve adalet adına bir takım gösterileri ve başkaldırışları da görülebilir. 
 
Mars-Satürn birleşimi ve Antares sabit yıldızıyla kavuşumu Türkiye’nin 6. evinde gerçekleşecek. İktidar mensupları memurlar, doktorlar, işçiler, sivil toplum kuruluşları ve sendikalar üstündeki yaptırımlarını artırabilir. Bu nedenle, toplumun bu kesimiyle iktidar arasında sıkıntılı, çekişmeli ve agresif durumlar oluşabilir. Halkın genel sağlığı ile ilgili- ruhsal ya da fiziksel- ilgilendirecek konular gündeme gelebilir. Ayrıca toplu işten çıkarmalar meydana gelebilir. Buna ek olarak, terör faaliyetlerinin topluma zarar verici ve yıkıcı faaliyetlerinden doğan can kayıpları yaşanmaya devam edecektir. 
 
Sevgi, güç ve umutla,
Burçin Borazan Tezay
 
Toplam blog
: 47
: 498
Kayıt tarihi
: 22.07.15
 
 

14 Mayıs 1975'te İstanbul'da doğdum. Güneş burcum Boğa, yükselenim Aslan ve Ay burcum ise Yengeçt..