Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '16

 
Kategori
Emlak
 

Mart ayında kira gelirlerini nasıl Beyan edeceksiniz? Hazır Beyan sistemi nedir ?

Mart ayında kira gelirlerini nasıl Beyan edeceksiniz? Hazır Beyan sistemi nedir ?
 

Kira Gelir Beyanı


Merhaba
 
Bildiğiniz üzere 2015 Yılı Kira gelirleri 2016 Yılı Mart ayı içinde beyan edilecektir.
 
Maliye bakanlığı 2015 yılı kira gelirlerinin beyanı için " önceden hazırlanmış kira beyan sistemini " revize ederek hazır beyan sistemini geliştirmiştir.
 
Buna göre gelirleri sadece ücret, gayrimenkul sermaye iradı, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratlardan veya bunların birkaçından veyahut tamamından oluşan gelir vergisi mükelleflerinin gelir vergisi beyannamelerinin Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından kısmen veya tamamen önceden hazırlanarak mükelleflerin onayına sunabilecektir.
 
Önceden hazırlanmış kira beyan sisteminde sadece kira geliri elde eden mükellefleri kapsamaktayken; bu sistem ücret, gayrimenkul sermaye iradı, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratlardan veya bunların birkaçından veyahut tamamından oluşan gelir vergisi mükelleflerinin beyanını kapsamaktadır.
 
Hazır Beyanname Sistemine nasıl giriş yapılacaktır?
 
Hazır Beyan Sistemine Başkanlığın internet adresi (www.gib.gov.tr) üzerinden giriş yapılacaktır.
 
Mükellefler güvenlik sorularını cevaplayarak veya İnternet Vergi Dairesi şifrelerini kullanarak Sisteme giriş yapabilecektir. İnternet Vergi Dairesi şifresi bulunmayan mükellefler, İnternet Hizmetleri Kullanım Başvuru Formu(Gerçek Kişiler) ile herhangi bir vergi dairesine başvurarak kullanıcı kodu, parola ve şifre alabileceklerdir.
 
Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 414)’nin ekinde yer alan Elektonik Beyanname Gönderme Talep Formu (Sadece Gayrimenkul Sermaye İradı Elde Eden Gerçek Kişiler İçin) kullanılmak suretiyle daha önce temin edilen kullanıcı kodu, parola ve şifre ile Hazır Beyan Sistemine giriş yapılabilecektir.
 
Saygılarımla
 
Mali Müşavir Evren Özmen
 
Toplam blog
: 10
: 254
Kayıt tarihi
: 23.07.15
 
 

Mali Müşavirim Uzmanlık Alanım Kooperatifler, Organize Sanayi bölgeleri ve Site yönetimleridir. A..