Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '10

 
Kategori
Siyaset
 

Masmavi, kıpkırmızı!

Masmavi, kıpkırmızı!
 

özel çalışmam


Birileri çatışma istiyor.

Birileri parçalanmış ve bölünmüş bir siyaset, bir ülke istiyor.

Birilerinin gözünü kan bürümüş.

Bu çok tehlikeli süreç halen devam ediyor.

Referandum ve onun ardından ülkenin alacağı şekil bu fotoğrafla destekleniyor.

Masmavi ve kıpkırmızı !…

Referandum sonuçlarını yansıtan haberlerde kullanılan bu fotoğraf çatışmayı, ayrıştırmayı ve bölünmeyi çağrıştırıyor.

Yüzde elliyi bir oy farkla alan vilayetin rengi hemen “evet”se masmavi, “hayır”sa kıp kırmızıya boyanıyor. Ara geçiş renkleri kullanılmıyor. Olacak şey değil. O harita ile sade vatandaşların ve hepimizin beynine bu bölünmüş çivi çakılıyor adeta. Oysa her ilde “evet” ve “hayır” diyen binlerce vatandaş var. Kırmızın içersinde kaybolan maviler mavilerin içersinde kaybolan kırmızılar bize çok şey kaybettiriyor.

Masmavi ve kıpkırmızı!

Bölünmüş ruhlar ülkesi miyiz Allah aşkına?

Bu şekilde hareket ederek ülkemizi bölmek ve parçalamak için silahlı mücadeleye giren PKK hainlerine yaltaklık etmiş olmuyor muyuz?

Bu fotoğrafı bilmeden kullanalar, referandum sonuçlarını o amaca kanalize ediyorlar.

Zaten önümüzdeki günler yeni anayasa, başkanlık ve yarı başkanlık tartışmaları ile yeni bir döneme girecek. Bu referandumun kaçınılmaz bir sonucudur. Bundan haberiniz var mı?

İçerden destekçileri var dışardan destekçileri var. Ortalığın allak bullak edilmesinin bir sebebi de budur zaten.

Asker, yargı, siyaset, her şey yeniden yapılandırılıyor. Büyüme hızı yüzde on oldu. Bu ne menem iştir. Bütün dünyada kriz varken biz yüzde on büyüdük. İç sebepleri var dış sebepleri var. Tek parti iktidarının getirdiği istikrar bu başarının altında yatan sebeplerden biridir ama tamamı değildir bana göre.

Kemal Kılıçdaroğlunu CHP nin başına getirenler olası bir tepkiyi absorbe ettiler. Sadece arabanın üstüne çıkan adam konumuna soktular adamı. Partide etkisi sıfır. Zaten adamda liderlik diye bir vasıf da yok. Ama onu Genel Başkan yaptılar. İleride olası bir koalisyonu önlemek bakımından yapıldı bu operasyon. Recep Tayip ERDOĞAN rakipsiz artık. Çünkü bu ülkenin önündeki devasa sorunlardan biri olan Kürt meselesine çözüm tek parti iktidarı ve güçlü bir liderin olmasına bağlıdır.

Bu doğru içinde barındırdığı bazı uzak emellerinde gerçekleşmesini sağlayabilir mi? Askerimizde, gereken yapısal değişiklik adım adım uygulanıyor bu amaçla. Yoksa bir Generali askeri kışladan alıp tutuklamak mümkün müdür bu sitemin içinde? Demek ki çok önemli yapısal değişimlerin arifesindeyiz.

Çok büyük bir mücadele yaşanıyor Ankara’nın yüksek tepelerinde. Anayasa, Başkanlık ve yarı başkanlık. Kuvvetler ayrılığı Fransa modelimi, Parlamenter sistem mi, başkanlık mı? Düğüm bu noktada. Tartışma bu noktada olacak.

Bu bir önleme, düzenleme faaliyetidir ama Kürtlerin tam bağımsızlık isteklerini sindirebilecek mi?

Bir yanda Masmavi kıpkırmızı olmasını isteyenler, bir yanda renklerin değişik tonlarının olduğu daha gerçekçi bir harita. İşte bütün mesele budur.

Durduk yerde haritayı masmavi ve kıpkırmızı etmiyorlar, bir amaçları var şer odaklarının.

400 milyar dolar bedel ödediğimiz Kürt meselesi masmavi ve kıpkırmızı haritaların gölgesinde çözülemez. Uyanık olmamız lazım

Burada yapılması geren nedir?

Dünkü yazımda belirttiğim önemli tahlilime ön hazırlıktır bu yazı.

O nedenle bu noktada son vereyim yazıma…

Sevgi ve saygılarımla….

 
Toplam blog
: 449
: 609
Kayıt tarihi
: 24.06.08
 
 

Rizede yayınlanan ilk renkli gazete ViraHaberin kurucusuyum 5 sene baş yazarlığını yaptım. İLESAM..