Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '22

 
Kategori
Spor
 

Mata,Mertens ve İcardi...

Galatasaray bundan bir kaç sezon önce orta alanda çok çabuk paslaşan ,rakip alanda çabuk yayılan,kanatları da verimli bir kadro kurmuştu. Rakip yarı sahada ceza sahası çaprazı ya da hemen önünde topla buluşabildiklerinde ; teknik becerisi yüksek oyuncular ile rakibi de de topu da ileriye doğru itebiliyolardı. Böylece sürekli pozisyon yakalıyolardı.

O sezon forvetten yeterli katkıyı alabilmiş olsaydılar yada skor anlamında daha üretken olabilseler belki de sıralamadaki yerleri değişebilirdi .

Stoperde Marcao,sol bekte Nagatomo ,karşısında Sarachi,orta alanda Seri ve Lemina ,önlerinde Belhanda ve Feghouli ile takım adeta bir yıldızlar topluluğu gibiydi.

Onyekuru,Diagne,Falcao ve Andone gibi yıldızlar ise takımın gol umudu idiler.  Bu sene de takım tıpkı o sezon gibi çok önemli isimler ile tanıştı.

Orta alanda 2 önemli transfer Mitsjö ve Oliviera takımın hem pas trafiğini yöneticek hem de defansif anlamda rakibi karşılamaya çalışacak. Mitsjö oyununda çok koşan ve dikine de oynayabilen bir oyuncu. Ortasaha da koşmadığı bölge yok. Torreria 'nın belki de en çok anladığı oyuncu olacak. Bu 2 linin çalışkanlığı çok büyük avantaj.

Oliviera ise hem çok teknik hem de açık alanda Mertens ve İcardi gibi oyuncuların seveceği türden bir oyuncu. Mertens ve hemen yakın çevresinde Rashica ,Yunus ve Kerem gibi oyuncular futbolun yetenek tarafına da vurgu yapıcak. Oyunu ve skoru çabuk değiştiren yıldızlar...

Galatasaray stoperde istediği kurguyu çıkarabilirse ,Marcao'nun gitmesi ile oluşan boşluğu doldurabilirse bu takım adına çok önemli bir kazanım olur. Victor  Nelsonn bu sene çok daha fazla sorumluluk alabilir.

Yeni gelen oyunculardan Mata az hata yapan ,bireysellikten çok takım oyununu seven bir oyuncu. Her iki ayağını da kullandığı gibi çabuk adam eksiltebilen bir oyuncu.

Ceza sahası çevresinde enerjisini çok verimli kullanır ve gerçekten o bölgelerde çok tecrübeli. Seferoviç ' e onun varlığı eminim olumlu yansıyacak.

Gomis ise kendine güveni ile fırsatçılığını birleştiren bir oyuncu.

Ceza sahası içerisinde önüne atılan her top rakip için gol pozisyonu olabilir. Yıllardır bu işi yapıyor ve Fransız futbolunun yetiştirdiği en büyük değerlerden...

Galatasaray 'ın en verimli kullanacağı bölge olan kanatlarda Yunus ve Kerem ile Rashica büyük potansiyel vaadediyor. Eğer biraz daha takımla birlikte forma girerlerse rakip oyuncuların her 2 kanattan Galatasaray' durdurma şansı çok az.

Belki onsekiz civarında Belhanda ,Feghouli ve Babel 'in ilk zamanları gibi dar bölgelerden pozisyonlardan çıkmayacak ancak açık alanda çok güçlü bir takım kurgusunu oluşturacaklar.

Hem Sacha Boey hem Leo Dubois sağ bek için çok doğru isimler. Boey son zamanlarda çok formda. Böyle oynarsa ligin en iyi bek oyuncusu olacağı şüphesiz. Dubois da aynı şekilde az hata yapan ve güçlü bir oyuncu.

Rashica da ayakları çok hızlı, şutu olan ,duran top kullanan,hem takımı oynatan hem kendi oynayan çok yetenekli bir oyuncu. Bu sene adından çok söz ettirebilir.

Çok zor pozisyonlarda gol yapabilir,bazen rakibin onu durdurması için birden fazla oyuncuya bile ihtiyacı olabilir.

İlerde ise İcardi çok atletik bir oyuncu,Hızlı koşu yapabilen,fırsatçı,çalım atabilen ,güçlü bir oyuncu.

Yan toplarda takımın ona çalışması da çok önemli.  Bu sene için gerçekten Gomis çok iyiydi.Şimdi o bölgede rekabet daha da artacak.

Yeni transferler ile birlikte bu kadro kalitesi  çok önemli bir kazanım olacaktır.

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..