Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '22

 
Kategori
Futbol
 

Batshuayi...

Batshuayi ; Fenerbahçe'nin aradığı forvet mi ? Bu sorunun cevabını vermek için hem takıma hem de Batshuayi ye biraz yakından bakalım. Ceza sahası içerisinde çok farklı noktalarda topla buluşan, topu isteyen, topa giden bir forvet Mitchy.

Statik oynamayı sevmediği gibi ceza sahası içerisinde yakın çevresinde bulunan arkadaşları ile de verimli bir pas trafiği kurabilmekte. Hem Chelsea hem de Belçika milli takımında oynayabilmek önemli ama çok daha fazlasını da yapabilir.

Ceza sahası içerisinde çoğu zaman şut,mesafe ve teknik açısından bitiricilik adına sorunlar da yaşadığı oldu. Ancak yine de oyuna küsen ve çalışmayı bırakan bir forvet tipi değil.

Oyun içerisinde hem güçlü hem istekli. Sadece ceza sahasına yakın noktalardan değil kaleyi gören her noktadan şut atabilmekte .

Arkasında topla oynamayı sevdiği kadar kanatlardan onu besleyebilecek Emre,Joshua ve Rossi gibi önemli isimler ile birlikte çalışacak.

Bu üç ismi saydıktan sonra  Alioski ve Osayi 'nin rakip yarı sahaya kolay ve çabuk ulaşma ve rakip orta sahayı bozma konusunda da yardımları olacağını ekleyelim . Kısacası arkasında çok yönlü bir oyuncu topluluğu olacak. Joao pedro yu saymadık bile...

Fenerbahçe de adam eksilten,çizgiye inebilen, hem kenardan hem de ortadan takımı besleyebilecek çok fazla opsiyon oldu.

Bu sene hem giden hem de kalan oyuncular ile oyunun kalitesi yükselicek gibi. Berisha yetenekliydi ancak hem gençti hem de güçlü rakibi sürükleyen bir santrafor tipi değildi.

Gustavo eskisi gibi oyunu geriden kurabilmekte,ofansa destek vermekte  zorlanıyordu , organizasyon anlamında da sahaya ağırlığını vermekten uzaktaydı. Pelkas yetenekliydi ama belki biraz daha iyisi gerekiyordu. Meyer  kimi zaman parladı ama istikrarlı olamadı.

Novak ; Trabzonspor da ki performansından uzaktaydı. Lemos ise genç ve atletikti ancak bir türlü oyununda seviye atlayamadı.  Fenerbahçe kendi yarı sahasında az hata yapmayı başarabilmeli. Çünkü rakip alanda gol anlamında zorlanan bir takım değil.

Van Persie ,Slimani ,Cisse,Kemal Ademi,Samatta, Michael Frey ,Vedat Muriq,Mevlüt Erdinç, Soldado,Janssen ve Fernandao... Forvet transferi takımın en son oyuncusu olduğu için transferi kolay olmaz. Ancak Fenerbahçe forvetler açısından çok şanslı bir takım. Rakip alanda mümkün olduğunca topla buluşabiliyorsun.

Batsuhayi onsekiz civarında bu nedenlerden ötürü önceki forvetlerden de daha çok topla buluşabilir.

Crespo'nun kalması çok olumlu. Oyunun her yerinde olan ve rakip takıma adeta yapışan bir oyuncu. Bu tip oyuncuları kolay kolay bulamazsın.

Zayc ta öyle. Topun ayağına yakıştığı ender oyunculardan. İleri uca yön vermek onun hikayesinde zaten var. İtalya da da sloven milli takımında da aynı oyunu oynadı.

Arda 'nın olması büyük şans. Çok yetenekli ve üzerine koyarak ilerliyor .

Kısacası Min Jae 'nin yokluğunda stoper de sorun yaşanmazsa ; defans arkasına atılan uzun toplar ve yan toplar da en azından belirli bir top karşılama yüzdesi yakalanırsa kadroyu özenle seçilmiş bir kadro olarak değerlendirebiliriz.

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..