Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '21

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Mavi Tik Bekleyenlere Müjde

Twitter’da Mavi Tik Başvuruları Yeniden Başladı

 

Milyonlarca kişi yaklaşık 4 yıl önce popüler sosyal medya platformu Twitter’ın askıya aldığı başvuruların aktif olmasını bekliyordu. Nihayet Twitter, mavi tik için başvuruları yeniden herkes için aktif hale getirdi.

Twitter’da mavi tika sahip olmanız yaptığınız iş ya da etkinliklerle ilgili bulunduğunuz ülkede tanınan ve bilinen biri olduğunuzun göstergesidir. Genelge sanatçılar, politikacılar, siyasetçiler, Devlet Kurum ve Kuruluşları, içerik üreticileri gibi işlerinde popüler insanlarda mavi tik bulunuyor.

Mavi tıka sahip olmak istiyorsanız Twitter’ın belirlemiş olduğu 6 kategoride yer almanız gerekiyor. Gazetecilermarkalarhükümet yetkilileri, aktivistlersporcular ve eğlence sektöründen tanınmış kişiler olarak kendinizi doğrulayabilirseniz hesabınıza mavi tik (doğrulanmış hesap/verified hesap) kabul görecek. Son kategoride yer alan eğlence sektörünün içine influencerlar da dâhil edilmiş durumda.

İlerleyen günlerde bu kategorilere akademisyen ve dini liderlerin de girmesi bekleniyor. Liderliği elinden bırakmak istemeyen Twitter, daha sonraki günlerde verified hesap olma kategorilerini çeşitlendirmeyi planlıyor.

Mavi tık/doğrulama için Twitter hesabınızın e-posta ve telefon numarası aracılığıyla doğrulamış olmanız gerekiyor. Tabi bununla birlikte profilinizde mutlaka bir web sayfası ve tam olarak profilinizin doldurulmuş olması da beklentiler arasındadır. Yeni Twitter doğrulama uygulaması Hesap Ayarları sekmesinde yer alacak. Başvuru sonrası ise kimlik bilgilerinizi ve birkaç ayrıntılı bilgiyi Twitter ile paylaşmanız gerekecek. Bazen Twitter pasaportunuzun görüntüsünü de talep edebiliyor.

Mavi tik başvurusu önümüzdeki haftadan itibaren aktif hale gelecek.

 Mutlu hafta sonları :)

 

 

 
Toplam blog
: 64
: 116
Kayıt tarihi
: 20.09.16
 
 

Ankara'da, esnaf bir babanın ve ev hanımı bir annenin ilk çocuğu olarak dünyaya gözlerimi açtım. ..