Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '11

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Mavi ve Yeşilin Dansı ve Doğanın muhteşem Senfonisi

Mavi ve Yeşilin Dansı ve Doğanın muhteşem Senfonisi
 

Bunaltıcı bir trafik ve insan kalabalığının içinden geçip masmavi engin denizlere ulasmak. 

Denizin o mis kokusunu cigerlere cekip gökyüzüne baktıgında varlıgını neredeyse unutmuş oldugun parlak yıldızların keyfine varmak. Turizm Otelcilik mezunu olmamdan sebep, yaz aylarının büyük bir cogunlugunu gecırdıgım Bodrum’dayım. Turizmci olmanın verdiği imkanlar ve kesfetme merakımdan kaynaklı Bodrum'daki coğu yerini görme sansım oldu, ama bu yerlerden Türkbükü'nün bende cok farklı bir yeri vardı hep . 

Mavinin ve yeşilin dansettiği, denizinde metrelerce derinlikleri en berrak haliyle görebildiğim ve bana tatlı bir huzur veren yerdir Türkbükü. 

O sessiz, kalabalıklardan uzak ve berrak koylar benim için bir terapi bölgesi . 

Ne zaman o masmavi denizin tadına varsam tüm negatiflikleri tüm olumsuzlukları alır götürür benden . 

Bu haftasonuda müdavimi oldugum Türkbükündeyim. Malumunuz Türkbükü diyince akla gelen ilk şey sosyete ve bu sebepten ucuşan fiyatlar . 

Ee tabi işi içine Mayıs itibari ile baslayıp Eylül Ekim'e kadar devam eden sezonun yaz ayının birtürlü gelmemesi ve Ramazan ayınında yaz periyodunu kapsamasından kaynaklı 5-6 aylık sezon oldumu sana 1-2 ay . 

Haklı mı haksız mı bilinmez 1-2 ayda tüm yılın karını cıkarmak için (normalde de cok uygun olmasada) sadece sosyete mekanı olarak bilinen Türkbükü değil Bodrum’um tüm bölgesinde fiyatlar almış basını gitmiş . 

Durumu işletmeciler acısından değerlendirecek olsam da bir müşteri olarak doğasına denizine aşık oldugum yerin keyfine varmak için 1 haftalık tatil bütcesini 2 günde harcamak mantıgıma uygun gelmıyor. 

Eee tabi hal böyle olunca bir sezonda daha cok kazanc saglamak için uyguladıkları stratejı uzun vadede kayba neden oluyor, kazıklandıgını hisseden devamlı müşteri bir daha o yere gitmiyor ve yakınlarınıda yönlendirmiyor. İşte öyle bir durum anında keşfettik Gölköy'deki Butik ANTİQ Oteli. 

Yanyana sıralı, yeşilliklerin ve begonyaların arasında kaybolan küçük sevimli oteller, masmavi ve berrak denizin keyfine varacağınız koca iskelesi ve mütevazi , sıcak, samimi çalışanlarıyla evinizde olmanın ötesinde bir rahatlık hissettiriyor sizlere. Türkbükü'ne hem cok yakın hem cok uzaksınız. 

Bütün bir günümü denizin ve güneşin tadını cıkardıgım İskelesinde bir an olsun ayrılmak istemedim ve aksamınıda çalışanlara ricamızla iskelede masa kurdurup hafif hafif esip insanın içini gıdıklayan o tatlı rüzgarın melodisiyle, huzur veren denizin o keyifli sesi eşliğinde yemeklerin keyfine vardık. 

Mekanın verdiği huzurdan ve samimiyetten midir yoksa yaşımın artık kemale ermesinden midir bilmem Bodrum deyince eğlence olmadan olmaz diye tutturan yorgunluktan bitap düşene kadar eğlenen ben şimdi arkadaslarımın ısrarlarına rağmen deniz kenarında yemekten sonra içeceğim bir kadeh şarabın ya da bir bardak çayın keyfine varıp ciğerlerime o mis deniz kokususu çekmeyi ve yaz aylarının hit parcaları yerine doğanın sesini dinlemeyi tercih eder olmuştum. 

Eğer sizde Türkbükü müdavimlerindenseniz ve Türkbükü’nü ve civarını sosyeteye karışmak, kendinizi göstermek ya da birkac ünlü görmek için tercih etmiyor , denizde yüzerken önünüzdeki yatların teknelerin keyfine değil, dağların yeşilin keyfine varmak istiyorsanız, bir bardak ayrana, bir kadeh şaraba servet ödemek istemiyor mavinin, yeşilin, sessizliğin, yıldızların keyfine varmak istiyorsanız, kalabalıklardan yorulmuş ve az ve öz insan sayısıyla kendinizi özel hissetmek istiyorsanız günübirlikte olsa Gölköy’deki ANTIQ otele ugramanızı tavsiye ederim, insan kalabalığı sizi yormuşsa iskelesinde bir masa kurdurup rakı balığın keyfini muhteşem manzara eşliğinde çıkarmanızı kesinlikle öneriyorum. 

Gölköy, Türkbükü belediyeleri birleşip Göltürkbükü olsa da mesafe olarak birbirlerine cok yakın olan bu iki yerin mütevaziliği, sevimliliği ve sakinliğiyle mantık olarak birbirlerine cok uzak oldugunu fark edecek ve keyfine varacaksınız. 

 
Toplam blog
: 58
: 3499
Kayıt tarihi
: 16.11.10
 
 

Mersin Üniversitesi Turizm Otelcilik Konaklama işletmeciliği mezunuyum. ..