Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '07

 
Kategori
Haber
 

Meclis minnettar kalacak..

Meclis minnettar kalacak..
 

Seçilmek için her türlü olanağı kullandıktan sonra Gül adaylıktan çekildi.

Son kale hala zaptedilmedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimini AKP eline yüzüne bulaştırdı. Kendi adayını belirleyip şartları zorlayarak seçtirme çabası sonuç vermedi.

6 mayıs pazar günü yapılan son deneme başarıya ulaşamayınca "Meclisin itibarı zedelenmesin " gerekçesi ile Gül adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Gelişmeler öyle gösteriyorki son değişikliklerde yaşama geçirilemeden sadece milletvekili seçmek için halk sandığa koşacak.

22 Temmuz sıcağında bizim vatandaşın tatil rehavetine kapılmasını artı olarak değerlendirme çabası bakalım sonuç verecek mi? Geçmiş seçimlerde farklı gerekçelerle sandığa gitmeyenler bu kez önüne gelen olanağı değerlendirecek gibi görünüyor.

AKP'nin Türkiye partisi olamaması, sağ ve solda birleşmeleri zorunlu kılan Cumhuriyet Mitingleri ile farklı bir boyut kazandı.

Diğer taraftan medyaya egemen olan çoğu köşe yazarının artık halkın tepkisini görmesi ve yanıtması olumlu bir dönüşüm olarak görünüyor.

Bu günlerde serinkanlı bir değerlendirme yapmak gerekirse geleceğe daha bir umut ile bakmak için onlarca sebep var. Büyük mitingleri organize eden kadınların kamuoyu oluşturmadaki başarısı herkesin sevgi ve saygısını kazandı. Türk ulusu artık geleceğe daha bir güven ile bakıyor.

Diğer taraftan uluslar arası çevrelerin bile takdirini kazanan bu mitingler Atatürk'ün gençlere ve kadınlara güveninin önemini ortaya çıkarıyor. Analık içgüdüsü ile çocuklarının ve kendi geleceğinin kötüye gittiğini gören kadınlar başarılı bir sınav verdiler.

Artık zaman hızla seçime doğru ilerliyor. Demokrasi eksikliklerine rağmen işlemeye devam ediyor.

Seçim sistemi ve siyasi partiler yasası demokratik eksiklikler içersede önümüzdeki dönem dokunulmazlıklar ile birlikte meclis gündeminde yer alacak gözüküyor. Şeffaflık ve tüm kuralların işlemesi gelişmeye ışık tutacaktır.



*Fotoğraf Milliyet'ten

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..