Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '07

 
Kategori
Güncel
 

Mecliste en genç ve en yaşlı üyeler

Mecliste en genç ve en yaşlı üyeler
 

Seçimler yapıldı, meclisin büyük bir kısmı yenilendi. İlk kez meclise girenler içinde elbette gençler var.

Türkiye'de siyasi partiler, askeri darbelerle birkaç kez kapatıldığı için, bizdeki en eski siyasi partinin yaşı 24. İktidarda ise 6 yıllık bir parti var.

Ak Parti 14 Ağustos 2001'de kurulmuş, bir buçuk sene sonra iktidara gelmiş, 4, 5 yıl sonra yapılan ikinci seçimde oyunu daha da artırarak ikinci kez parlamentoda çoğunluğu sağlamıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi ise, kendini en eski, en köklü ve Atatürk'ün cumhuriyeti kuran partisi olarak olarak lanse ediyor. Bu hesaba göre CHP 84 yaşında. (Ancak bugün Deniz Baykal'ın başında bulunduğu CHP 9 Eylül 1992'de kurulmuştur. Bu konuda ayrı bir blog yazacağım)

Meclise giren milletvekillerine bakılınca bu hayli doğruymuş gibi düşünülebilir. Çünkü bugün yayınlanan bir habere göre meclise giren en genç milletvekilleri Ak Parti'den, en yaşlı üyelerse Cumhuriyet Halk Partisi'nden.

Tokat’tan AK Parti Milletvekili seçilen 30 yaşındaki Dilek Yüksel, 23. Dönem parlamentosunda görev yapacak en genç milletvekili.

1977 doğumlu Dilek Yüksel’i, en genç milletvekili sıralamasında 9 Ekim 1976 doğumlu AK Parti İstanbul Milletvekili Özlem Türköne izliyor.

31 yaşındaki diğer milletvekilleri arasında, AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, Batman Bağımsız Milletvekili Ayla Akat Ata ve AK Parti Batman Milletvekili 1975 doğumlu Mehmet Emin Ekmen bulunuyor.

TBMM’nin en yaşlı üyesi ise, 1924 doğumlu CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ. En yaşlı ikinci üye ise 1932 doğumlu CHP İstanbul Milletvekili Ali Topuz.

Bu durumda 23. Dönemin ilk toplantısına en yaşlı sıfatıyla CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ başkanlık edecek. Başkanlık Divanında ise en genç iki milletvekili, katip üye olarak görev yapacak.

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..