Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '15

 
Kategori
TV Programları
 

Medcezir Dizisine veda etmek çok zor olacak!

Medcezir Dizisine veda etmek çok zor olacak!
 

The O.C. California dizisinin başarılı uyarlaması Medcezir final gecesi ile karşımızda olacak. Bu 2 sezonun hesabı çıkartıldığında karşıma kazanılmışlar çıkıyor: Serenay Sarıkaya’nın oyunculuk gücü ve mütevazi hali, Çağatay Ulusoy’un olgun tavrını, Ece Yörenç’in senaryo uyarlamasındaki başarıyı, Taner Ölmez- Hazar Ergüçlü’nün sevimli hallerini…

Başladığı gibi sosyal medyayı sallayarak gidecek Medcezir. Aslında 1 sezon daha ekranlarda kalması beklenirken, evdeki hesap çarşıya uymadı ve Starları pek de sevmeyip, kolay harcayan kanal Medcezir’i bitirme kararı aldı. Oysa sadece prodüksüyonu, senaryosu ve oyuncuları ile değil mekan ve kostümleri ile de kendini izleten bir dizi oldu Medcezir. Modanın kalbini yöneten dizide en küçük aksesuardan, kostüme kadar takipçiler tarafından çılgıncasına satın alındı ve taklit edildi.

- ‘Medcezir’de; iki sezon boyunca 7700 kostüm, 1740 çift ayakkabı giyildi.
- ’Mert’ karakteri senarist Ece Yörenç’in aldığı 150 tişört giydi.

– ‘Yaman’ın sadece 7 ayakkabısı oldu.
- Neredeyse her bölüm büyük bir davetin olduğu dizide 35 parti verildi.
- Dizi, yurt içi ve yurt dışında 30’un üzerinde ödül aldı. 

-1.297.709 medcezir için atılmış Tweet sayısı

Sorular bu gece cevap bulurken ekrana son noktayı koyacak canım Medcezir! Warner Bros firmasının başarılı yapımı The O.C California isimli dizisini Balkanlar ve Arap ülkelerine pazarlaya bilmek için Ay Yapıma sipariş etmesi ile başlayan serüven Medcezir’in orijinalinin önüne geçmesine sebep oldu. Hatta  Warner Bros bile dünyadaki en başarılı dizileri arasında Medcezir’in ismini yayınlamakta ve gerçekten çok iyi bir adaptasyon oldu.

Seneye “Medcezir olsaydı da izleseydik!” diyerek bir efsaneyi daha anacağız. Serenay ile Çağatay’ın söylediği şarkılar öksüz biz de boynu bükük kalacağız. Peçeteleri hazırlayalım da veda sırasında doya sıya ağlayalım derim.

Hayatta vedasız yaşamanız dileği ile…

www.televizyongazetesi.com

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

 https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fba%C5%9Fa/145170645649459

 

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..