Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '07

 
Kategori
Özel Günler
 

Medya'da nisan 1 şakaları

Medya'da nisan 1 şakaları
 

Neden bizim medyamız 1 Nisan’da keyifli şakalar yapmıyor? Yoksa yapıyorda ben mi bilmiyorum. Her neyse San Diego’da yer alan Şaka Müzesince 1 Nisanlarda medyada yapılan şakalar inceleniyor ve şakanın adının çıkması, saçmalığı, ne kadar çok kişinin kandığı gibi çeşitli parametrelerle değerlendiriyorlar ve en iyi 10 tane Nisan 1 şakasını belirliyorlar.

1957’de BBC televizyonu İsviçreli çiftçilerin ağaçta makarna yetiştirip topladıkları haberini yapıyor ve onlarca insan televizyon kanalını arayıp bunu kendi evlerinde nasıl yapacaklarını soruyorlar.

1985’te Sports Illustrated dergisi saatte 270 km hızla top atan Finch adlı birinin New York Mets takımına alınacağını yazar. Finch bu becerisini Tibet’teki rahiplerden aldığı eğitimle edindiğini söylemektedir. Bir anda bir sürü fanatiği oluşur.

1962’de İsveç’te siyah beyaz yayın yapan bir kanalın spikeri izleyicilerin eğer isterlerse televizyonlarını naylon poşet geçirerek renkli seyredebileceklerini söylüyor.

1996’da Amerikadaki büyük hızlı gıda zincirlerinden biri olan Taco Bell, Amerikan’nın bağımsızlık sembollerinden olan tarihi Özgürlük Çanını devletten satın alıp adını Taco Özgürlük Çanı yaptığını açıklıyor. Vatandaşların tepkisi büyük oluyor. Beyaz Saray Basın Sekreteri Mike McCurry’de Washington’daki Lincoln Memorial’ın bir otomotiv devine satıldığını ve adının Ford Lincoln Mercury Memorial olduğunu açıklıyor.

1977’de İngiliz Gazetesi The Guardian San Seriffe adlı hayali bir takım adanın 7 sayfalık tanıtım ekini dağıttı. Adanın coğrafyası ve kültürü ile çeşitli uyduruk reklamlarla süslenen bu haberin şaka olabileceğini hiç kimse düşünmedi.

1992’de Amerikan Ulusal Halk Radyosu(US National Public Radio) Nixon’un tekrar aday olacağı haberini verdi. Sloganı “Geçmişte yanlış bir şey yapmadım, yine yapmam” şeklinde idi. Bir ses taklitçisi ile Nixon’un sesini bnzeterek birde adaylık konuşması yayınlayınca radyo istasyonuna itiraz telefonları yağdı.

1998’de New Mexicans for Science and Reason adlı bir dergide çıkan makalede Alabama eyaletinde yapılan bir oylama sonucunda alınan bir kararla pi sayısının 3.14159’den 3.0’a değiştirildiği yazıldı.

Burger King, 1998 yılında USA Today gazetesinde tam sayfa olarak Amerika’daki 32 milyon solak için özel üretilmiş solak hamburgeri reklamları verdi. "Left-Handed Whopper, " Binlerce sipariş aldılar.

Discover Magazine 1995’te çok önemli bir biyolog olan Aprile Pazzo’nun (Nisan 1 ama İtalyanca) Antartika’da yeni yaratıklar(sıcak kafalı çıplak buz kırıcılar) bulduğunu açıkladı :

İngiliz Astronom Patrick Moore 1976’da bir radyoda yaptığı açıklamada Pluton’un Jupiter’in arkasından sadece bir kez gerçekleşecek şekildearkasından geçeceğini ve bunun dünyanın yerçekim gücübnü azaltacağını söyledi. Eğer tam o anda insanlar zıplarlarsa uçma hissini yaşayabileceklerini söyledi. Yüzlerce insan arayarak gerçekten hissettiğini iletti.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..