Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Neslihan ERDOĞDU Serbest

http://blog.milliyet.com.tr/kariyerkoc

11 Eylül '07

 
Kategori
Güncel
 

Medya okur - yazarlığı dersi

Medya okur - yazarlığı dersi
 

TV, radyo, gazete ve internetin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirebilecek, olumlu etkilerini de daha da artırabilecek bir bilincin kazandırılması amacıyla okullarda seçmeli ders uygulaması başlıyor…..

Bu RTÜK başkanı ve Özel Okullar birliğinin harika bir girişimi..

Ülke nüfusunun 26 milyonunu 0-19 yaş arsında bulunduğunu ve bu genç nüfusun her türlü yeniliğe sağladığı yüksek uyum nedeniyle , ne kadar büyük risk altında olduklarını vurgulamak yerinde olur.

Hepimiz yeni bir cep telefonu aldığımızda ayarlarını çocuklarımıza yaptırmıyor muyuz? Bluetooth nasıl çalışacak diye sormuyor muyuz? Yeni aldığımız televizyonun kanallarını çocuklarımız bir dakika içinde hemen bulmuyorlar mı?

Teknoloji ile bu kadar iç içe yaşayan çocuklarımız elbette ki aynı zamanda bunun tehlikelerine de maruz kalmaktadırlar. MSN de tanıştığı biri tarafından kaçırılan 14 yaşındaki kızın haberleri geçen haftalarda basında yer aldı, internet üzerinden kumara alışan gençlerin istatistiği tutulmamış olsada bu da önemli bir tehlike olarak kapımızda bulunmaktadır, çocuk pornografisinin geldiği boyut geçen kış hepimiz tarafından ibretle izlendi...

İnternet ve tv ile evimizin içine giren pek çok tehlike böylece en aza indirilmiş olabilecektir.gencin seçiciliğini geliştirebilmek kendi istediği kanalları izlemesini ya da siteleri ziyaret etmesini sağlayabilecek bu bilinçlendirme çalışması son derece olumlu bir girişim.

Haftada 25 saatlerini televizyon karşısında geçiren bu genç nüfusun neyi izleyeceğini, neyin sakıncalı olduğunu ayrıt edebilmesi yani bilinçli tv izleyicisi ve internet kullanıcısı olmalarını amaçlayan bu projeyi yürekten desteklemek sanırım her yetişkinin önemli bir sorumluluğu olacaktır.

Elbette bu seçmeli ders uygulamasında bu dersin seçilmesini arttırmak hem okul idaresinin özendirmesi hem de velilerin bilinçli tutumları ile sağlanabilecektir.

Tüm ebeveynlerin ve yetişkinlerin bu girişime destek vermesinin önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum.

 
Toplam blog
: 157
: 876
Kayıt tarihi
: 10.09.07
 
 

HAYAT YÜZ ÇİZGİLERİ YÖNÜNDE İLERLER.. ..