Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '13

 
Kategori
Haber
 

Mehdi Eker: "Et ve süt kurumunu kuruyoruz."

Mehdi Eker: "Et ve süt kurumunu kuruyoruz."
 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, özelleştirmelerle tasfiye edilen süt kurumunu yeniden açılacağını açıkladı.

Bir dizi açılış, tanıtım, inceleme ve çeşitli kurum ve kuruluşlara ziyaret için Burdur’a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı mehdi Eker, ilk durak Vali Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek çeşitli açıklamalarda bulundu. Bakan Eker, geçmiş yıllarda özelleştirme kurbanı olan ve özelleştirilerek tasfiye edilen Süt Kurumunun yeniden kuruluşu için Bakanlar Kurulundan onayının çıktığını, gerekli prosedürün hazırlandığını belirtti.

Bakan Eker, gerçekten de Burdur’un kültür ırkı hayvancılığı bakımından çok başarılı bil il olduğunu, Bakanlığının kayıtlarına göre son 10 yılda kültür ırkı hayvan varlığını yüzde 120 artırmış olduğunu, süt üretimi bakımından da yüzde 100 bir artış kaydederek 140 bin tondan 280 bin tona tırmandığını vurgulayarak, 10 yıl önce 13 milyon lira olan toplam tarım desteğini bugün 384 milyon liraya çıkardıklarını, 4–5 milyon lira civarında olan hayvancılık desteğini 66 milyon liraya yükselttiklerini, bu rakamların sadece Burdur iline tahsis edilen miktarları gösterdiğini belirtti.

ET VE SÜT KURUMU YENİDEN KURULUYOR

Bakan Eker, geçen hafta Bakanlar Kurulu’na yaptığı ve Et ve Süt Kurumu kuruluşuyla ilgili sunumunun kabul gördüğünü, ülke çapında Türkiye Et ve Süt Kurumunu kuracaklarını, bunun prosedürüyle uğraştıklarını ifade etti. Et Balık Kurumunun belirli bölgelerde kombine faaliyette bulunduğunu, bu korumun ise ülke çapına faaliyet göstereceğini, süt piyasasına da müdahale edecek şekilde bir düzenleme getirdiklerini belirtti. Bakan Eker şunları ekledi: “Hem et hem de sütte üretici ve tüketici lehine piyasayı dengelemek maksadıyla çeşitli müdahale araçlarını gerektiği zaman devreye koyacakları”nı ifade ederek, “örneğin erken kesim geç kesim primleri ödeyecek, örneğin işleme yardımları yapacak, yani örneğin tereyağı yaptıracağız; depolama yardımları yapacağız; tüm bunlar ihtiyaç hissedildiğinde piyasada fazla ürün varsa fiyatın düşmesini engellemek maksadıyla piyasadan çekecek, tersi durumlarda da piyasaya onları sürmek suretiyle piyasayı regüle edecek bir kurum özelliği taşıyacak” şeklinde konuştu.

Bakan Eker, daha sonra sırasıyla Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya’yı makamında ziyaret etti; partisinin il başkanlığı ziyaretinde bulundu; Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Bilimsel Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin açılışını yaptı. Ardından da Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) Hayvancılık Kayıt Sistemi Çağrı Merkezi'nin tanıtımını gerçekleştirdi.

 

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..