Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '21

 
Kategori
Güncel
 

MEKKE' NİN FETHİ

 Mekke'nin Fethi 31 aralık ve 1 ocak tarihinde kutlanmaya başladı. On gün önceye çekilmiştir. 11 ocak 630 yılında gerçekleşmiştir. Hicri takvime göre ise Hicret'in 8.yılında,ramazan ayının 10. Gününe denk gelir.

  Bir  süre önce  Müslümanlar ile Mekkeli kureyşliler arasında, şartlarının yerine getirilmez ise,Hudeybiye anlaşmasının bozulacağını, savaşa mecbur kalacaklarını haber vermişlerdi!. Mekkeliler teklifleri reddettiler ve harbe hazırlanacaklarını bildirdiler!. Mekkeliler daha sonra fikir değiştirdiler,Ebu Süfyan'ı medineye göndererek barışa ikna etmesini söylediler. Fakat netice alınamadı.

   Kainatın Efendisi Hicret'in  8.yılı Ramazan ayının 10.günü, 10 bin kişilik bir ordu ile, Medine'den çıktı,ordusunu 4 kola ayırdı  ve ordusuna  şu emri  verdi:

  "Size karşı konulmadıkça,size saldırılmadıkça ,hiç  kimse  ile  çarpışmaya girmeyeceksiniz.Hiç kimseyi, öldürmeyeceksiniz."

   Fahri Alem (s.a.v) hareket  emrini verdi. Fetih  suresini okuyarak, Mekke'ye girdi.Halid Bin Velid'in komutasındaki  4.kol muharebeyi geri  püskürtmeyi  başardı.  Resul-i Ekrem s.a.v Mekke'ye girer girmez genel Af ilan edildi. Ardından içerisinde 360 put olan Kabe'ye yöneldi. İsra Suresi'nin 81. Ayetini okuyarak putları birer birer devirdi.

  1-Doğrusu biz sana apaçık bir fetih ihsan ettik.

  3-Ve sana Allah, sana şanlı bir zaferle yardım eder.(Fetih Suresi:1-3)

  Mekke 'nin Fethi, Fahri Kainata (s.a.v) ve ümmetine verilen en güzel hediyedir.Tüm islam Alemi'nin bu kıymetli günü kutlu olsun.

                                                                                      NURCAN KOŞAN

 
Toplam blog
: 13
: 202
Kayıt tarihi
: 12.04.18
 
 

Meslek  Okulu  Mezunu..üniv  kişisel gelişim ve Yazarlık eğitimi alıyorum.Yürüyüş ,El sanatları,Spo..