Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '20

 
Kategori
Sağlık
 

Meme Büyültme Estetiği

Meme Büyültme Estetiği Öncesi Sonrası

Meme estetiği ameliyatları içerisinde en çok yüz güldüren ameliyatlar diyebildiğimiz meme büyültme estetiği öncesi sonrası olarak değerlendireceğimiz bu yazımızda merak ettiğiniz genel bilgilerden, kullanılan tekniklerden, doktor seçiminde nelere dikkat etmeniz gerektiği hakkında sizleri bilgilendireceğiz.

a. Meme Büyültme Estetiği Nedir?

Küçük memeli kadınların genel olarak hissettikleri sorunlar dolgulu sütyen kullanımı ve bu dolgunun memeye baskı yapması sonucu bir süre sonra meme de ağrı hissetmeleri, ayna karşısında kendilerine giydiği kıyafetleri yakıştıramamaları gibi yaz aylarında uygun mayo bikini bulamamaları, öz güven eksiliği gibi şikayetler en sık karşılaştığımız sorunlardır. Kas altına veya kas üstüne takılan protezler meme büyülteme estetiği ile düzeltilmektedir.

b. Meme Büyülteme Estetiği Çeşitleri

Meme büyültme estetiği için bir çok teknik veya yöntem kullanılmaktadır. Göbek deliğinden yapılan meme estetiği, koltuk altından yapılan meme estetiği, meme altından kesi ile yapılan meme estetiği, çok nadir de olsa meme ucundan yapılan meme protezi ameliyatı bu ameliyatlar içerinden bizim yaptığımız ve önerdiğimiz meme estetiği memenin kas altına küçük kesi açılarak protezin kas altına yerleştirilmesidir.

c. Kas Altı Meme Protezi;

Kas altına yapılan meme protezi kas üstüne göre iyileşme süreci daha uzundur. Şişlikler biraz daha fazla olabilmektedir ve hastanın ilk bir hafta kaliteli istirahat etmesi gerekmektedir. Sosyal hayatına 2 hafta sonra devam edebilir ilk bir ay hafif spor yapabilir 2 ay sonra spor yapabilirler.  Kas altına yapılan meme protezi tutunacağı bir kas yapısı olması nedeniyle ilerleyen zamanlarda kalıcılığı bozulmaz ve şekil olarak bozukluklar gözlemlenmez. İyileşme süreci daha uzun olsada sonuç olarak çok daha uzun ve iyi sonuçlar alındığı için kas altına protezin yerleştirilmesini tavsiye ederiz.

d. Kas Üstü Meme Protezi;

Kas üstüne yapılan meme protezinde iyileşme süreci kas altına göre daha kızadır. Şişlikler biraz daha az olabilmekte hatta hasta ameliyattan 3 gün sonra çalışmaya başlayabilir. Ancak kas üstünde protezin tutunması gereken bir kas yapısı olmadığı için uzun dönemde kıyasla belli bir süre sonra kas üstüne yapılan meme protezin şekilsel olarak bozulması ve bu ameliyatın tekrarlanma ihtiyacı nedeniyle kas altına yapılmasını önermekteyiz.

e. Meme Büyültme Estetiği Öncesi

Meme estetiği öncesinde hastanın muayene bulguları çok önemlidir. Hastanın fotoğrafları ve cizim çalışmaları takılacak olan protezin boyutu, ameliyat esnasında kullanılan teknik, ameliyattan sonra ki ve önceki tüm süreç doktorunuz tarafından bilgilendirilmeniz gereken önemli detaylarıdır. Ameliyattan 3 hafta önce kan sulandırma etkisi olan aspirin veya aspirin ilaçlar kesilmelidir. Yine kan sulandırma etkisi olan alkol tüketimi ameliyattan 3 hafta önce kesilmesi gerekmektedir. Sigara daha doğrusu tütün ve tütün ürünlerinin kullanımı ameliyattan 6 ay önce kesilmelidir ve ameliyattan önce hiç kullanılmamalıdır. Ameliyat genel anestezi altında olacağı için 8 saat bir yememeniz ve içmemeniz gerekmektedir.

f. Meme Büyültme Estetiği Sonrası

Meme büyültme estetiği ortalama olarak 1,5 saat sürmektedir. Genel anestezi altında yapılacağı için hastanın uyutulma, ameliyat süresi, ameliyattan sonra uyandırılma ve tam olarak kendine geldiği zaman odasına alındı için 3 -  4 saat gibi bir süre gibi görünebilmektedir. Bu durumda ameliyat refakatçisi endişe etmemelidir. Meme estetiği genel anestezi altında yapıldığı için 1 gece hastanede kalmanız gerekmektedir ve ameliyattan sonra ilk 4 saat anestezi etkisi devam ettiği için ağrı hissi olmamaktadır 4 saat sonrasında verilen ağrı kesiciler devreye girmiş olur. Ameliyattan sonra doktorunuzun verdiği sütyen kullanılır ve ilk 1 hafta bol bol dinlenilmeli küçük küçük yürüyüşler yapılmalıdır. Düzenli ilaç kullanımı, darbeler karşı memenizi korumanız, sigara kullanmamanız iyileşme sürecinizi daha fazla hızlandıracaktır. İlk 1. Hafta kontrolleriniz yapılır iki hafta kaliteli istirahat etmeniz gerekmektedir ikinci hafta sonra sosyal hayatınıza devam edebilirsiniz. İlk 1 ay sonra hafif spor yapabilirsiniz. İkinci aydan itibaren doktorunuzun tavsiyesi ile ağır spor yapmaya başlayabilirsiniz.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/meme-buyutme-ameliyati/

https://www.tasklinik.com/meme-buyutme-estetigi/

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..