Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '11

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Memur'a yüzde 6 verirken, kamusal alan hizmetlerinden yüzde kaç alacaklar?

Memur'a yüzde 6 verirken, kamusal alan hizmetlerinden yüzde kaç alacaklar?
 

Günümüzde bazı alışkanlıkların yerini yeni söylemlerin aldığını ve alışkanlıkların yavaş yavaş ortadan kalktığını görerek hep birlikte mutlu oluyoruz!

Bize bu mutluluğu sağlayanlara sonsuz teşekkürler…

Nasıl mutlu olmayalım ki!

Önce zamdı, sonra fiyat ayarlamasına dönüştü… Bu iki kelime halkın tepkisine neden olunca yeni bir düzenleme ile fiyat artışlarını ‘güncelleme’ olarak kamuoyuna sunduk!

Kamuoyunun bir ferdi olarak bundan böyle zam ve fiyat ayarlama sözcüklerini duymayacağım için çok mutluyum! Bundan böyle gözlerimi dört açıp, kulaklarımı tıkayarak(!) nelerin güncellendiğini göreceğim! Ama söyleneni duymayacağım.

Bildiğiniz gibi son dönemlerde epey güncelleme yaptık. Önce Türk Lirasının yüzde 30-35 arasında değer kaybetmesini sağladık. Böylece ithal ürünlerin fiyatlarını arttırdık. İhracatımız da buna paralel olarak arttı. Ancak Cari Açık denilen melanet bir türlü düşmedi. Ha bire artıyor!..

Cari Açık denilen melanet bir türlü düşmeyip, artmaya devam edince, en kısa yoldan elektrik ve doğalgaz fiyatlarını güncelledik. Yetmedi. Sonra da bazı malların Özel Tüketim Vergilerini güncelledik!.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Sayın Bülent Arınç’a göre; yeni güncellemelerin halkla bir ilgisi yokmuş! Bu güncellemeler, halka bir yük getirmeyecekmiş. Bu güncellemelerin gerekçesi, zenginden alıp fakire vermekmiş! Tam bir Robin Huut’luk örneği…

Sayın Arınç böyle bir söylemde bulununca, Sayın Başbakan’da ona destek amaçlı olarak, partisinin Kızılcahamam kampında yaptığı konuşma ile destek verdi. Ve Sayın Başbakan “sigara içmez, içkiyi azaltırsanız yapılan güncellemelerden etkilenmezsiniz” diyerek, halka yol gösterdi!

Bu arada güncellemeler birbirini takip ederken, 2 milyon 493 bin 550 memur ve sözleşmeli ile ilgili 2012 yılında verilecek ZAM oranı açıklandı.

Kamuda çalışan sözleşmeliler dâhil 2 milyon 493 bin 550 memura, 2012 Bütçesi'nde ilk 6 ayda yüzde 3, ikinci 6 ayda yüzde 3 olmak üzere yıllık yüzde 6 maaş zammı verilmesi öngörüldü.

Bu sayının içinde 322 bin 146 sözleşmeli personel de bulunuyor.

Başbakan yardımcısı Ali Babacan tarafından açıklanan, Orta Vadeli Program'da(OVP) 2012 sonunda, enflasyon hedefi olarak yüzde 5.2 telaffuz edilirken, hedeflenen enflasyon oranının üzerinde bir rakam çıkarsa, memura ek zam verilebileceği açıklandı.

Hükümet yaptığı güncellemeler ile memur ve sözleşmeliye vereceği ZAM’mı şimdiden çıkardı. O zamana kadar birçok güncelleme daha yapılır ve hükümet memur ve sözleşmeliye vereceği tüm maaşı çıkartır!

Emekliler mi?

Onları boş verin!

Onlar seçimden seçime gidip iktidar partisine oy versinler.

Onlar zaten güncellemelerden etkilenmiyor.

Onların ZAM neyine?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..