Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '12

 
Kategori
Siyaset
 

Memurları kandırma yeteneği

Memurları kandırma yeteneği
 

MİLYONLAR NASIL KANDIRILIR?

Şu sıralar ha bire kandırılıyorlar ha bire zam vereceğiz deyip oyalıyorlar resmen, hemen hemen her gün bir haber başlığı görüyor memurlar, "memura zam" hurra saldırıyor insanlar, acaba nedir?  diye!  forvat manyağı yapılıyor bu haberler, ne yapsınlar  üç kuruşun hesabının yapıldığı bu ülkede iyi haksızlıklar normal görünüyor yazık.

Normalde her yıl sonu ve ortasında verilmesi gereken zam 4 aydır her gün veriliyor. Mübarek ne zammış arkadaş!

Memur olanların kendileri aileleri çocukları geçirdikleri travma nedir bi anket de bunun için yapılsa keşke "bu gün seçim olsa anketi" yerine mutluluk endeksleri tavan yapmıştır kesin.

Bi de memur olmayanlar var. Ha bre memura zam haberi manşetlerde içeriğini açıp bakmasa ilgili bakanın ocak ta verilmesi gereken zammı hangi aya ertelediğini öğrenmese  ne diyecek?  Vay arkadaş habire zam yapılıyor bu memura!

Resmen tiyatro oynanıyor. Şimdiki iktidarın güzel şeyler  yaptığını biliyoruz ama bu konuda tam bir ustalık sergiliyorlar kimse bişey diyemiyor ilgili bakan (adını araştırmak istemedim) Acun'un karşısına çıkıp ocaktan bu yana memurları nasıl oyaladıklarını anlatsa Hülyanın ağzı açık kalırdı. resmen yetenek sizsiniz kardeşim bizim illizyoncular sahneyi kullanıyor. Bazen biz de yardım ediyoruz üniversiteli öğrencilerin de kafası bi karış havada zaten ama size helal olsun derlerdi.

Yetenek değilde ne kardeşim Allah aşkına!

1-Okumuş (seçme sınav engellerini atlayarak) bi yerlere gelmiş insanlara zam verilecek diye 4 ay uslu uslu bekletiyorsunuz.

2-Beklerken sanki bişey değişecekmiş gibi toplu sözleşilme hakkı verecez diye insanları mutlu ediyorsunuz.

3-Her ay memura zam verir gibi pişkin pişkin gülerek önümüzdeki ay yetişecek diyorsun.

Şimdi ben buna ıslıklar eşliğinde alkış yapıyorum. Bi de müjde veriyim memura zamlar temmuza ertelendi. Ama 2 katı verilecek....

Manşet şu olsun.

MEMURA MÜJDE

Ne güzel müjdelere boğulduk bu sene

Sağolsunlar..

 
Toplam blog
: 20
: 322
Kayıt tarihi
: 08.03.12
 
 

Bi alanda uzmanlığım yok lisede ticaret okudum, önlisans hukuk, lisans ise yine ticaret üzerine ş..