Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '19

 
Kategori
Eğitim
 

Merak Edenler Belli Oldu

Bu satırları güzel bir haberi sizinle paylaşmak üzere yazıyorum.

Malumunuz her yıl Sabancı Vakfı ve Sabancı Üniversitesi’nin katkılarıyla Eğitim Reformu Girişimi (ERG) tarafından "Eğitimde İyi Örnekler Konferansı düzenleniyor". Eğitimde iyi örnek olarak yaptığımız başvurumuzun kabul edilmesi vesilesiyle sunum yapmak üzere “ SharED Melodies” adlı çalışmamızla bu yılki konferansta biz de yer alıyoruz.

Eğitimde İyi Örnek, çocukların, doğrudan ya da dolaylı olarak iyi olma haline ve öğrenmesine katkı sunan; geliştirildiği öğrenme ortamında, yeni ve yaratıcı, kişisel ya da akademik gelişimine katkı yapan, bilgi, beceri ya da davranış kazandıran çalışmadır. Eğitimde İyi Örnekler, yaygın olarak eğitime dair gözlemlenen bir soruna çözüm getirir ve bu çözüm uygulandıktan sonra değişim/dönüşüm yaratır. Eğitimde iyi örnekler; mantıksal çerçeveye oturtulmuş, bilimsel temelleri olan ve etik kurallara uyan, katılımcılığı önemseyen, etkisi izlenebilir ve yenilikçi olmalıdır.

Eğitimde iyi örnek olan uygulama/materyal, farklı hedef kitleler nezdinde üniversite öncesi eğitimde doğrudan çocukları veya çocuklara dokunan eğitim ekosisteminin paydaşlarını hedef alarak gelişme sağlamalıdır. Eğitim ekosisteminin paydaşlarını uygulamanın etkilediği veya uygulamadan etkilenen Çocuk, Öğretmen/Okul Yöneticileri ve Çalışanları, Veli, STK ve Özel Sektör kitlesi nezdinde sıralanabilir.

Eğitimde iyi örnek olan uygulamanın/materyalin gerekçesi, amacı, uygulama adımları yeterince açık ve anlaşılır biçimde ortaya koyulmalıdır. Tespit edilen sorun alanı ve çerçevesi tanımlamış olmalı, bu alana ve çerçeveye yönelik bir çözüm sunulmalıdır. Uygulama/materyal, hedeflenen konuyu içermeli ve çıktılar hedefle tutarlı olmalıdır. Yani, uygulamanın izlenen yollarla amacına ulaşmasının mümkün olduğu açıklanmalıdır.

Eğitimde iyi örnek olan uygulama/materyal daha önce kullanılmamış unsurlara sahip ve yaratıcı olmalıdır. Temas ettiği soruna, daha önce tasavvur edilmeyen bir çözüm getirmelidir. Uygulama gerekçe, amaç, hedef, süreç ve çıktılardan en az birinde yenilik getirmelidir. Burada yenilikçilikle kastedilen uygulama/materyalde yapılacak bir değişiklik ya da daha önce geliştirilmiş uygulama/materyalin farklılaştırılması değil, uygulama/materyalin daha önce kullanılmamış unsurlar içermesi, yeni bir bakışla üretilmiş olmasıdır.

Eğitimde iyi örnekler 2019 yılı listesi için http://www.egitimreformugirisimi.org/merakedenler-belli-oldu/ adresini ziyaret edebilirsiniz. Önceki yıllara ait uygulama örnekleri ve daha fazlası için EGV'nin web sayfalarını ve sosyal medya içeriklerini takip edebilirsiniz..

 

 
Toplam blog
: 57
: 176
Kayıt tarihi
: 25.09.18
 
 

2016 yılında bir devlet anaokulunda "Shared Melodies", (Paylaşılan Melodiler) adıyla bir eTwinnin..