Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Mereng (Beze) Mantarlar

Mereng (Beze) Mantarlar
 

beze mantarlar


Çok sevimli ve gerçekçi bir görüntüye sahip olan bu mantarlar bildiğimiz mereng yani bezeden yapılıyor. Eğer beze yapmayı biliyorsanız bu mantarları yapmanız hiç de zor değil. Özellikle pastaların süslemelerinde kullanablirsiniz ki ben yılbaşı için yaptığım kütük pastada kullandım ve çok şirin oldular. Siz de bu beze mantarlardan denemek isterseniz tarifi;

Malzemeler:

2 yumurta akı

1 fiske tuz

125 gr toz şeker

Üzeri İçin:

1 çay kaşığı kakao

Birleştirmek için:

Şokella

Yumurta aklarını tuz ile temiz ve kuru bir kapta çırpın. Şekeri 3-4 seferde yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin. Kapı ters çevirdiğinizde mereng hiç hareket etmiyorsa kıvam tutmuş demektir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıkma poşetiyle aralıklı olarak mantar ve sap şeklinde bezeleri sıkın. Mantar ve saplarının eşit sayıda olmalarına dikkat edin. Üzerine çay süzgecine koyduğunuz kakaoyu serpin. Geldik en zevkli kısma :) Kakaoları üfleyin. Bunu yaparak mantarlara topraklı bir görünüm veriş olacaksınız ve çok gerçekçi gözükecekler. Önceden ısıtılmış 90 derecelik fırında 1 saat kadar pişirin. Soğuduktan sonra sapları ve mantarları şokella ile birleştirin. İşte karşınızda sevimli mantarlar :)

Diğer yaptıklarımıda görmek isterseniz

Facebooktan takip etmek için buraya tık tık :)

İnstagramdan takip etmek için buraya tık tık :)

 
Toplam blog
: 8
: 482
Kayıt tarihi
: 29.02.12
 
 

1980 İstanbul doğumluyum. 4 yıl mühendislik eğitimi aldıktan sonra 2 yıl işletme masterı yaptım. ..