Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '09

 
Kategori
Futbol
 

Merhaba 2. devre

Çok da uzun olmayan bir aradan sonra tekrar futbola merhaba demek çok güzel.
Genel olarak bakıldığında o her zaman merakla beklediğimiz kadro takviyelerini göremesekte ligdeki takımlarımızda, yine de gayet iddaalı ve çekişmeli bir ikinci devreye şahit olacağımızı düşünüyorum.
Otoriteler tarafından her ne kadar sürpriz olarak nitelendirilse de, geçen sene olduğunu gibi bu sezon da devre arasına lider giren Sivasspor un gidişatı pekde inanılmaz bi durum değil aslında. Aklı başında, ayaklar yere basılarak yapılan bi sezon planlaması ve transfer politikasının yanı sıra iyi yönetilen bir kulüp ve çok korordineli çalışan teknik ekip-oyuncu ilişkilerinin bu durumu doğurması, hem yıllardır lige ambargo koyan büyüklere, hemde anadoludan da mütevazi bir yapılanma ve kadroyla neler başarılabileceği örneğinin herkese gösterilmesi açısından çok önemli bir adımdır. Bunun yanı sıra; bir dönem her kupaya talip olup inanılmaz başarılar yakalayan Trabzonspor cehhesinin, yıllar sonra bu şekilde istikrarlı bir çıkış gösterip, hem tüm camiayı ayağa kaldırması hem de oynadığı çağdaş futbolla örnek gösterilmesi, süper lige renk getiren bir diğer alternatif.
Gelelim 3 büyüklerimize; kendi içinde yaşadığı çeşitli olumsuzluklar, değişiklikler ve sezon başı transfer ettiği önemli oyuncularla sezona iyi başlayan Galatasaray, iyi futbolunu ve istikrarını 3 kulvardada sürdürdüğü mücadelesi ile bu sezon şampiyonluğa en yakın aday olarak görülüyor. Ancak ilerleyen haftalarda, bu 3 kulvara bölünmek oalr için dezavantaj olabilir. Önemli bir kadro derinliği ve kadro kalitesi isteyen bi iş olduğu için, geride bekleyen oyuncuları sürekli hazır tutmak ve her ihtiyaç duyulduğunda istenilen noktaya monte etmek gibi zor bir görevi var hocanın.
Çok büyük transferler ve ümitlerle sezona başlayan Fenerbahçe, ilk 5-6 maçlık seride istediğini alamamış ve hayal kırıklığı yaratmış olsada, sonradan kazanılan istikrar ve galibiyetler le her zaman olduğu gibi bus ezonda bensiz şampiyonluk yarışı olurmu ? der gibi. özellikle son dönemde kulübe kazandırılan genç yetenekler ve mevcut kadroda bulunan üst düzey oyuncularla sözleşmelerin yenilenmesi, fenerbahçe ve geleceği açısından çok önemli adımlar.
İyi ve etkili bir yapılanma ile sezona girmeyi hedefleyen Beşiktaş takımı, maalesef henüz ligin çok başında mecburi ! hoca değişikliği ile yoluna devam etmeyi tercih etmiş ancak üstü süte gelen puan kayıpları ile hedeften biraz uzaklaşmış durumdalar. özellikle son dönem alınan bazı oyuncuların tüm gündem ve otoriteler tarafından eleştirilmesi, tercih edilen mevcut kadronun ve sürekliliğinin sürekli eleştirilmesi, teknik direktörün oyun tarzının ve tercihlerinin beğenilmemesi ve eleştiri alması onalr için çok büyük baskı olutursada yılların verdiği deneyim ile Beşiktaş takımı arkasına aldığı taraftar desteği ile zoru başarabilecek güçtedir.
Bunların yanı sıra; Süper lige hem oynadıkları futbolla, hem taraftarları ve yönetim şekilleri ile renk katarak, kolay olmadıkları gösteren Ankaraspor, Antalyaspor ve Eskişehirsporun başarılarının devamını diliyorum.
Tekrar görüşünceye kadar herkese iyi seyirler...


 
Toplam blog
: 10
: 683
Kayıt tarihi
: 21.01.09
 
 

Futbol Antrenörlüğü yapıyorum, futbol ve spor bütüm hayatım. Bunun yanı sıra bilgisayar, internet..