Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Temmuz '21

 
Kategori
Güncel
 

MERHAMET

İstanbul'da bir camiide Cuma Namazı Hutbesi'nde ''Kedilerden bıktık, sokakta yürüyemez olduk, sokak kedilerine  mama , su vermeyin .'' Denilmiş. Ve de kedi ve köpeğin olduğu eve melek girmeyeceği söylenmiş. Bunu söyleyen bir imam.

Sayın İmam Efendi Peygamberimiz H.z Muhammet Mustafa(s.a.v) Efendi'mizin hayvan sevgisini bir araştırsın hele. Özellikle kedi beslemek sünnettir. Peygamberimizin (s.a.v) sahiplendiği Müezza adında bir kedisi vardı.

Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'de Yüce Allah(c.c) şöyle buyurmuştur. ''Hayvanları da Allah yaratmıştır.'' 

''Yeryüzünde debelenen hiçbir canlı ve iki kanadıyla uçan hiçbir kuş yoktur ki sizin gibi birer ümmet olmasın. Hayvanlar Yüce Allah'ın (c.c) biz insanlara emanetidir.Hayvanlara muamelenin en mükemmel örneklerini alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz'in(s.a.v) tavsiye , emir , ve uygulamalarında açıkça görmekteyiz.

Köpek necisdir. Ancak kedi necis değildir.(Necis dinimize göre pis olan şeylerdir.) Peygamberimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur.. '' Kedi pis değildir.''  Tüm hayvanlara merhamet ve şefkatle muamele etmek müslümanların görevidir.

İdris PİLAS - Varoş Çocuğu !

 
Toplam blog
: 193
: 183
Kayıt tarihi
: 09.05.08
 
 

1957 Erzurum doğumluyum. 1982 -9 Eylül Üniversitesi   İktisadi veTticari Bilimler Fakültesi   Maliy..