Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '13

 
Kategori
Güncel
 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, ''Cumhuriyet en büyük değerdir'' dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, ''Cumhuriyet en büyük değerdir'' dedi.
 

Mersin'in Cumhuriyet Halk Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Cumhuriyet'in 90. yılı nedeniyle yayınladığı mesajda, Cumhuriyet'in değerlerine vurgu yaptı.

Cumhuriyet’in umutsuzlukları umuda dönüştüren millet iradesinin bir sembolü olarak yoluna güvenle devam ettiğini ifade eden Başkan Macit Özcan, çok zor şartlar altında kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, günümüzde de yaşanan iç ve dış tehditlere rağmen dimdik ayakta durduğunu ifade etti.

Başkan Macit Özcan mesajında, “90 yıl önce bu güzel ülkeyi bölmeye çalışan dahili ve harici düşmanlarla, bu ülkede yaşayan ve değişik etnik kökenden gelen insanlarımız canları pahasına mücadele etmiştir. Bugün de birlik ve beraberliğimizi bozarak ülkemizi karıştırmak isteyen, Cumhuriyet rejimini değiştirmek isteyen dahili ve harici uzantılara, yine hep birlikte ve aynı kararlılıkla cevap vermeye hazırız.” dedi.

Cumhuriyete her zamankinden daha sıkı bir şekilde sarılmamız gereken bir süreçten geçildiğini kaydeden Başkan Macit Özcan, “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, bizlere en büyük hediyesi Cumhuriyet rejimidir. Sosyal ve toplumsal alanda elde ettiğimiz kazanımların tamamı Cumhuriyet rejiminin bizlere tanıdığı imkanlardır. Bugün Cumhuriyet rejimiyle yönetilmeyen ülkelerin durumu ortada iken, bizlerin Cumhuriyetimize sıkı sıkıya sarılarak sahip çıkmamız gerekmektedir. Çünkü bu rejimi kaybedersek, bir Mustafa Kemal’i daha zor buluruz ve ülke karanlığa gömülür.” dedi.

Başkan Macit Özcan,“Cumhuriyet’in kazanımında büyük emekleri olan başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan uğruna canını vermiş olan tüm şehitlerimizi rahmetle anarken, tüm Türkiye’nin bu büyük bayramını en içten duygularla kutlarım.” dedi. 

Başkan Macit Özcan mesajının sonunda ise, “Cumhuriyet Bayramı’nın 90. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 28 Ekim 2013 Pazartesi günü saat 19’da Barış Meydanı’nda düzenlenen ücretsiz Haluk Levent konserine tüm halkımızı davet ediyorum. Vatandaşlarımdan ricam; bu konsere gelin ki tüm Türkiye, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının sevinç çığlıklarını Barış Meydanı’nda duysun ve görsün.” dedi.

Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmanın her geçen gün arttığını belirten başkan Özcan, ''Cumhuriyet en büyük değerimizdir''dedi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..