Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '13

 
Kategori
Ankara
 

Meşrutiyet'teki duraklar

Meşrutiyet Caddesi'ndeki durakları kullananlar bilir.. Çayyolu ve Etimesgut yönüne giden otobüslerin durakları yer alır bu caddede. Mağazaların, dükkanların önündeki bu durakların yalnızca tabelaları vardır. Bildiğiniz kapalı duraklardan değildir anlayacağınız.

Yazın güneşi, kışın yağmuru, karı otobüs bekleyenlerin üzerindedir. Bazen dakikalarca, bazen saate varan bekleyişler olur uzun kuyruklarda.

Kapalı durakların arkadaki mağazaları, dükkanları kapattığından dolayı durak konmadığı ileri sürülür. Doğru mu, yanlış mı bilinmez.  Bilinen yıllardır çözümün bulunamadığı.

Nedendir bilinmez?

Ama bu ayıbın artık temizlenmesi gerekir.

Özallikle yerel seçimlerin yaklaştığı şu dönemde, tam da kışa girerken bir çözüm üretilmeli. Bu çözümün illa alıştığımız türden kapalı durak olması gerekmiyor elbette. Farklı, arkadaki mağaza ve dükkanlarla bütünleşen bir durak tasarımı neden olmasın?

Ankara için en iyisini yaptığını iddia edenler için bundan daha güzel fırsat olamaz.  Meşrutiyet caddesine, çevre ile bütünleşen, insanları yağmur, kar ve güneşten koruyan estetik duraklar yapılabilir. Türkiye'de bunu tasarlayacak mimarların var olduğunu hepimiz biliyoruz.. Sadece Meşrutiyet'e değil, Atatürk Bulvarı, Ziya Gökalp gibi yerlere de aynı tasarımın uygulanması yerinde olur.

Bu konuda Çankaya Belediyesin'de büyük iş düşüyor. İşi Büyükşehire bırakmadan öncelik alarak şehrin merkezindeki duraklara çağdaş bir çözüm önermesinin zamanı geldi de geçiyor.

 

  

 
Toplam blog
: 2
: 113
Kayıt tarihi
: 01.11.09
 
 

Okur yazar,bakar görür... Beşiktaşlı.. ..