Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '19

 
Kategori
Sinema
 

Metalci Serüveni: Heavy Trip

Ülkemizde vizyona girmemiş hatta çoğu sinema sitesinin de gözünden kaçmış bir film olan Heavy Trip, Finlandiya-Norveç sinemasının komedi türünde örneği. Özellikle metal müzik sevenlerin kaçırmaması gereken müzik dolu, eğlenceli ve komik bir film.

 

Turo, Lotvonen, Jryki ve Pasi' den oluşan, dört arkadaşın adı bile olmayan metal grubunun, (Daha sonra ismi Impaled Rektum oluyor) Norveç' teki bir festivalde sahne alması için uğraşmaları, filmin konusunu oluşturuyor. Özellikle karakter çizimleri, konu bütünlüğü ile film kendini seyrettiriyor. İlk yarısına kadar daha ağır ilerleyen film, ikinci yarıdan itibaren aksiyon ve eğlenceye devriliyor. Türün gerekliliklerini başarıyla yerine getiriyor.

 

Bu bir metalci serüveni olunca, doğal olarak bir metalcinin yaşadığı toplumsal, bireysel, siyasi tüm kaygılar filmde kendine yer buluyor. Satanist olarak yaftalanmaları, terörist olarak suçlanmaları, değersiz olarak görülmeleri birer örnek. Didaktik olmadan sadece göstermesi ve bunu komik bir biçimde yapması, söylemlerin etkisini de arttırıyor.

 

İnternette gezinirken film izleme sitesinde denk geldiğim bir filmdi ve açıkçası dikkatimi de çekmemişti fakat açıklama kısmında metal kelimesini görünce incelemiştim. Bu şekilde filmi izleyebildim.

 

Konu olarak birden fazla tema etrafında da dönseniz, derinliğe de sahip olsanız, bir filmi pazarlayamadıktan sonra ya da senaryoyu belirli bir gruba yönelik tutunca ne yazık ki film de yeterli izleyiciye ulaşamıyor. Heavy Trip' in de yaşadığı sıkıntı bu. Film öncelikle ana karakterlerini metal müzik yapan bir gruptan oluşturuyor. Metal müzik dinleyenlerin sayısının çok fazla olmadığını düşününce, filmin izleyici kitlesi de azalıyor.

 

Yönetmen koltuğunda Juuso Laatio ve Jukka Vidgren oturuyor. Oyuncular arasında Johannes Holopainen (Turo), Samuli Jaskio (Lotvonen), Antti Heikkinen (Jyrki), Max Ovaska (Pasi) ve Chike Ohanwe (Oula) bulunuyor. Açıkçası hiç birini tanımıyorum fakat rollerinin altından başarıyla kalktığını söyleyebilirim.

 

Heavy Trip benim açımdan oldukça keyifli ve eğlenceliydi. Uzun zamandır bu kadar eğlenceli bir film de izlememiştim. Özellikle metal müzik dinleyenlerin yakaladıkları ince esprilerle çok keyif alacağı, antipatik bakmayanların ise eğlenceli bir film garanti ederim. İyi seyirler...

 

www.mumillica.net

 
Toplam blog
: 23
: 143
Kayıt tarihi
: 27.12.13
 
 

2009 yılında çeşitli konular üzerine birşeyler yazmak için açtığım blogumun içeriğini, 2013 Aralı..