Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '12

 
Kategori
Futbol
 

Mezar taşları

Kasımpaşa yenilgisi sonrası yaşananlar Aykut Kocaman'ın istifa etmek istemesi ve Alex'in kadro dışı bırakılması ile son buldu diyemiyoruz. Çünkü asıl problem bundan sonra başlayacak. Daha düne kadar Alex'in kafasına korneri rahat atamasın diye su şişesi, çakmak vesaire atanlar bugün koyu birer Alex taraftarı olup destek vermeye başladılar. 3 sene önce Alex'i yuhalayıp ıslıklayanlar dün evinin önünde kamp kurup yönetimi istifaya davet ettiler. Her hafta laftan başka bir şey üretmeyen sözde futbol programlarında Alex'in koşmadığını mücadele etmediğini söyleyenler şimdi Alex gibi aldığı parayı son kuruşuna kadar hakeden bir efsaneye bu mu reva görülmeliydi diyerek Aziz Yıldırım'a ve Aykut Kocaman'a yükleniyorlar. Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman asıl sınavı bundan sonra verecekler. 

Evet 8 sezonda 344 maç 172 gol ve attığından fazla asist ile oynayan Alex Fenerbahçe tarihinin Lefterden sonraki en büyük 2. kaptanıdır. Bir orta saha oyuncusu olarak golcüyüm diyenlerden fazla gol atmıştır. Kaptanlık merrtebesine yükselmiş taraftarın gönlünde yer etmiş ve taraftarlar çocuklarına Alex adını koyacak kadar onu sevmişlerdir. Sadece futbolu ile değil efendiliği, adamlığı ve çok iyi bir aile yaşamı ile diğer futbolculara örnek olmuştur. Buraya kadar herşey çok güzel. Ancak bu twitter denen gereksiz icat çıktıktan sonra her konuda mertlik bozulmuştur. İnsanlar birbirinin yüzüne söyleyemediğini twit atarak dile getirerek kaçak dövüşmeye başlamışlardır. Aykut Kocaman geçen sezon sonunda önümüzdeki sezon için açıklamalar yaparken Alex ile ilgili olarak bir sezonda yaklaşık 60 maç oynanacağını ve Alex'in yaşı itibari ile bu maçların hepsinde oynayamayacağını bazı maçlarda yedek kalacağını açıklamıştır. Ve Alex bunları bilerek sözleşmesini yenilemiştir.

Spartak Moskova ve G.Antep maçlarında kadroya giremeyen Alex teknik direktörünü twitter denen namert platform üzerinden kıskançlıkla suçlamıştır. Bunun üzerine Aziz Yıldırım Alex'i çağırıp konuşmuş ve olay bir şekilde tatlıya bağlanmış gibi gösterilmişti. Ancak Alex yönetimin ve teknik heyetin bütün iyi niyetine rağmen sahada yer aldığı maçlarda adeta sahada gezinerek tepki koymaya devam etmiştir. Kasımpaşa maçında 45 dakikanın sonunda oyundan alınan Alex yedek klubesi yerine tribüne çıkarak bardağı taşıran son damlayı kullanmıştır. Artık ya Aykut Kocaman istifa edecek yönetim yeni bir teknik direktör arayışına başlayacak ya da kangren olmuş parmak kesilip atılarak bütün vücudu kurtarmak gerekiyordu. Kıskançlık twitinden sonra parlayan ateş tam olarak söndülemediği için maalesef bugüne kadar bir miktar ormanlık alan yanmıştır. Eğer o gün bu karar alınmış olsaydı belkide şu anda UEFA avrupa ligine 3 puan ile başlanmış olacak ligdede liderlik koltuğunda olacaktık. Ama zararın neresinden dönülerse kardır.

Şimdi gelelim Alex gibi sayısız başarılar elde etmiş bir kaptana yapılan bu davranışın ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğuna. Evet hiç bir Fenerbahçeli buna Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman da dahil olmak üzere bu şekilde bir ayrılığı istemiyordur. Ancak Alex kendisi bir takım yanlışlarına ısrarla devam ederek bu zemini hazırlamışdır. Aykut Kocaman kendisi de bir zamanlar bundan daha ağır bir lekilde bu klüpten kovulmuştur hem de hiç haketmediği halde. O yüzden Alex'in bu yaşadığı duruma en çok üzülen adam Aykut Kocamandır. Çünkü hem böyle bir olayı kendiside yaşadığı için onu anlayacak ilk kişi hem de çok önemli bir kozunu kaybetmiştir. 

Ve 10'un yerinin dolmayacağı söylemlerine ise şu sözle cevap vereceğim. ''Mezarlıklar vazgeçilmez denen insanların mezar taşları ile doludur.'

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..