Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '09

 
Kategori
Siyaset
 

MHP tek başına iktidar olursa!...

MHP tek başına iktidar olursa!...
 

Tek başına iktidar olma hakkı ve şansı elbette tüm partiler için geçerlidir. Ama Türkiyenin siyasi realitesi dikkate alındığında, her siyasi parti için bunu söylemek mümkün değildir. Örneğin, bugün parlementoda bulunan partilerden DTP'nin tek başına bir iktidar olması akla yatkın bir ihtimal değil.. Çünkü bu parti Kürt kimliği ile politika yapıyor ve zaten böyle bir beklentisi de yok.

Ancak, yine parlemento çatısı altında grubu bulunan partilerden biri olan MHP'nin böyle bir şansı var. Aslında MHP de DTP'nin tersyüz olmuş hali; o da Türk kimliğini temsilen politika yapıyor. Ama, Türkiye nüfusu dikkate alındığında MHP'nin tek başına iktidar olma şansı var.

Hükümetin yürütmeye çalıştığı "Demokratik açılım" ne kadar başarısız olursa, MHP'nin o kadar işine yarayacak. Bunu iyi bilen parti yönetimi, açılımın akamete uğraması için, en agresif söylemleri de kullanmak üzere elinden geleni yapıyor.

Hangi nedenle ve hangi amaçla olursa olsun, hükumetin başlattığı açılımı çıkmaza sokmak için çaba sarfedenler, aslında biraz da MHP'nin değirmenine su taşımış oluyorlar.

Peki, bu ülkede MHP'nin tek başına iktidar olma hakkı yok mudur? Başta da söylediğim gibi, elbette vardır. MHP de tıpkı AKP gibi, halk çoğunluğunun iltifatına mazhar olursa pekala tek başına iktidar olabilir. Üstelik açılım süreci baltalanır ve olumlu bir sonuca ulaşmazsa bunun gerçekleşme ihtimali de çok yüksek.

Düşünmemiz gereken MHP'nin tek başına iktidar olması değil ama MHP iktidarında Türkiye'nin nasıl bir şekil alacağıdır. Örneğin, Güneydoğu sorunu ne hale gelecektir; terörün durumu ne olacaktır. Hadi, ekonomiyi, işsizliği, eğitimi, sağlığı; AB sürecini bir yana bırakalım. Özellikle terör sorunumuz ne olacak?

MHP yetkililerinin, bu konularla ilgili "açılım ihanettir" lafından başka bir şey duymuyoruz. Hükumeti "Kürt açılımı" ile vurmaya çalışan MHP, bunu başarırsa ne yapacağını, bu koca ülkeyi nasıl yöneteceğini söylemiyor. Bütün söylediği, hükumetin ihanet içinde olduğu gibi, hamasi, sadece ayran kabartmaya yarayan sözler...

Türkiye, açılımı başaramazsa ya da açılım karşıtları başarılı olursa, bir MHP iktidarına hazır olmalıdır.

Peki, hazır mıdır!?
 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..