Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '16

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Milletin zekası ile oynuyorlar!

Milletin zekası ile oynuyorlar!
 

Milletin zekası ile oynuyorlar!


Ülkenin dış borcu yastık altındaymış meğer. Biz de nerede bu dolarlar diye düşünüyoruz, milletin yastık altı hazine doluymuş. Doları boz liraya geç, git kuyumcudan altın al, kuyumcu lirayı dolara döndürsün, gitsin dolarla altın alsın, liraya çevirip tekrar sana satsın. Akıl bedava. Halkta değil sermaye patronlarında var bu para hatta daha fazlası var. Bu ülke potansiyel olmadığı için değil, gelir eşitsizliği olduğu için bu durumda. İktidar halkın yanında değil ve hiçbir iktidar halkın yanında olmamıştır.

Faizleri indireceğiz, diyerek piyasalara doğrudan müdahale sinyali verilirse tabii ki böyle olur. Piyasalar sevmez böyle şeyleri. Konuşuldukça piyasalar panikliyor ve iyice batıyoruz.

Bizim ekonomimiz pamuk ipliğine bağlı hükümetteki en küçük bir istikrarsızlık piyasaları alt üst ediyor. Tek çözüm yerli üretimi artırıp her alanda dövizle ithalatın önünü kesmektir. Ülkemizde üretici elmasını satamıyor, marketler de dolarla alınmış Arjantin elması, permesan peyniri var komik değil mi? 'Dolarınızı bozdurun' sanki herkesin doları var. Dünya geneline bakmıyorlar mı? Ekonomistler ne iş yaparlar acaba? Doları yatırım aracı gören bir zihniyet var memlekette.

Para muslukları birer birer kapanıyor, ekonomi bıçak sırtında, milletten döviz satmalarını istiyorlar, dışardaki paralarını getirmelerini istiyorlar. Demek ki durum sanılandan da kötü hala dolar dalgalanması diyen insanlar var.

Herkes battı balık yan gider kafasında. Bilim ilerliyor ama bir şeyleri düzeltmek için değil, insanları doyurmak için uğraşılıyor. Daha hızlı araba, daha rahat koltuk, daha şık elbiseler vs. İnsanların bakış açısı üstüne sürekli bir oyun var. Toplumsal yargılara sürükleniyoruz, bir şeyleri sürekli farklılaştırıp kutuplaştırıyoruz. Gelişim, teknoloji vs. hepsi iyi ama insan kendi kendini yok etmeye programlanmış bir canlı türü sonuçta. Kılık kıyafet ülkemizde referans yerine geçtiği için, biraz iyi ve pahalı giyinip, çokça yalan söyleyebiliyorsanız bu memlekettte yapamayacağınız şey yoktur.

HÜLYA ÇAKICI

 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..