Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '12

 
Kategori
Futbol
 

Milletvekilleri Alex hakkında ne düşünüyor?

Milletvekilleri Alex hakkında ne düşünüyor?
 

Milletvekilleri Alex hakkında ne düşünüyor?


Milletvekili, milletin vekili!

Ülkemde olup bitenden onların haberi olur, olmalı da...

Milleti ilgilendiren her konuda, o konuda bilgilerinin olup olmaması hiç önemli değil, hemen konuşur, işe “müdahil” olurlar.

Alex konusu, milletvekillerine sorulmuş, bundan “Milletvekilleri, Alex'i haklı buluyor” haberi çıkmış.

Söz konusu olan futbolsa, konuşmak daha rahat ve renkli... Çünkü her evde, aile en az bir futbolsever vardır.

Kimi evlerde, farklı “Büyükler”i tutanlar da olur.

Alex sorunu milletvekillerini ilgilendirmeyecek de kimi ilgilendirecek?

Alex’in arkasında bir sevenler topluğu var. Bu bakımdan Alex sorunu, onlar için bulunmaz bir fırsat.

İşte, milletvekillerin Alex sorunu konusunda düşünceleri belirtenlerden bir seçmece:

Fenerbahçeli milletvekilleri ne düşünüyor?

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce:

”Fenerbahçe’ye çok şey kattı, ama takım her zaman daha büyüktür. Benim fena bir milletvekili olmadığımı söylüyorlar, ama büyük ve önemli olan CHP’dir. Tek başına bir milletvekili de oyuncu da hiçtir. Önemli olan camiadır, kurumdur. Kurumlar her zaman kişilerin önündedir.”

AKP Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök:

”Futbol bireysel değildir, adı üzerinde takımdır. Aslında siyasetle de özdeşleştirebilirsiniz. Orada da yöneten, gol atan, kaleyi tutan, yedekte bekleyen, ahenk içerisinde kaynaşma vardır. Bunun dışına çıktığınız zaman dağılırsınız.”

AKP Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu:

“Kulüp yönetimi, profesyonel yaklaşım içerisinde, böyle bir sorunu kendi içinde çözmeyi başarmalıydı. Alex’in bu şekilde gönderilmesi taraftar olarak canımı incitmiştir, acıtmıştır. Alex’e şimdiye kadar yaşattığı futbol zevki ve keyfi için yürekten teşekkür ediyorum.”

AKP Kars Milletvekili Yunus Kılıç:

15 gün önce adamın heykelini diktik, 15 gün sonra kökten kazıdık; sevinçlerini, üzüntülerini, kararlarını böylesine hızlı alıp veren bir ülkeyiz maalesef...Ancak ülkede şöyle de bir şeyi oturtmak lazım. Kurumsallaşmak gerekiyorsa, bir futbolcu, bir yönetici feda edilebilir. Kurum öne çıkmalı, kurumsallık öne çıkmalı, o manada belki geleceğe yönelik bir mesajdır, dirayetli bir duruştur.”

MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya:

”Ne Alex, ne Aykut Kocaman ne de Aziz Yıldırım Fenerbahçe’den büyük değildir. Türkiye’de kaç futbolcunun heykeli dikilmiştir. Ezeli rakiplerimiz tarafından bile takdir edilen bir futbolcu, bu şekilde gönderilmemeliydi. Alex’e yapılanı Fenerbahçe’li olarak kabul etmiyorum.”

AKP İzmir Milletvekili Rıfat Sait:

”Fenerbahçe’ye büyük hizmetleri var, onu kabul etmeliyiz :ama Kocaman’a saygı duymanız lazım yoksa disiplini bozarsınız. Alex iyi bir insan olabilir, ama artık devrini kapattığını düşünüyorum, eski gücünü kaybetmişti. Artık mücadeleci futbolcular lazım, Alex biraz rahat. Devir artık mücadele devri, siyasette de öyle futbolda da öyle. Fenerbahçe bazen 10 kişi oynuyordu.”

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak:

”Bu iş diyalogla çözülebilirdi. Fenerbahçe yeni transfer yapabilir ama halihazırda elinde böyle bir silahı varken kaybetmesi Fenerbahçe için kayıptır.”

Galatasaraylı milletvekilleri ne düşünüyor?

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural:

”Heykelinin dikilmesi bazılarını rahatsız etti” dedi. Vural, Fenerbahçe’nin büyük bir camia olduğunu, Alex’e tabi olacak bir camia olmadığını kaydederek, ”Ama sorun daha medeni ölçüler içerisinde, bir mutabakatla çözülebilirdi. Fenerbahçe büyük bir camia. futbolcular gelip geçicidir, kalıcı olan Fenerbahçe camiasıdır”

AK Parti İstanbul Milletvekili Sevim Savaşer:

”Basından takip ettiğim kadarıyla Alex’in, aile yaşantısı, hareketleri ve davranışlarıyla olumsuzluğunu hissetmedim, görmedim, işitmedim. Bunun da Türk toplumuna güzel örnek olduğunu düşünüyorum. 3 gün önce heykelinin açılıp, ardından böyle bir davranış olmasını anlayamadım. Bende şok etkisi bıraktı, acaba başka nedenler mi var diye düşünüyorum.”

Trabzonsporlu milletvekilleri ne düşünüyor?

AKP Ankara Milletvekili Salih Kapusuz:

”Fenerbahçe, Türk futbolu açısından önemli kulüplerimizdendir. Fakat bir konunun bu kadar abartılı şekilde gündemde tutulmasını doğru bulmuyorum.”

AKP Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi:

”Eğer teknik direktör Alex’ten başka hiç kimseyle sorun yaşamıyorsa demek mi sorun Alex’tedir. Ama Alex’le birlikte bir kaç kişiyle sorun yaşıyorsa, o zaman sorun teknik direktördedir. Şu an buna bakmak lazım”

AKP Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman:

”Fenerbahçe’nin 2 sene önce aldığı haksız şampiyonluğun ahı çıkıyor gibi geliyor bana” diyen Akman, ”O zamanki şampiyonluk Trabzonspor’un hakkıydı”

Beşiktaşlı milletvekilleri ne düşünüyor?

AKP Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun:

”İnsanlar arasında kişisel sorunlar olabilir ama ’kol kırılır yen içinde kalır’ şeklinde çözülmesi gerekirdi.”

AKP Adana Milletvekili Ali Küçükaydın:

”Bu Fenerbahçe’nin kendi meselesidir. Yönetimler, çıkan sıkıntılar karşısında bazen böyle bir değerlendirme yoluna gidebiliyorlar.”

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak:

”Fenerbahçe 100 yıllık bir kulüptür, orada kurumsal yapının yanında kişilerin çok büyük hükmünün olacağı kanaatini taşımıyorum.”

CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu:

”Takım içindeki sorunu bilemem ama sonuçta Alex onurlu davrandı, yatarak para almayı kabul etmedi”

*****

Bütün milletvekillerine “Alex konusunda ne düşündükleri” sorulsa, benzer değerlendirmeler yapılacaktır.

Aziz Yıldırım, Aykut Kocaman'la Alex arasındaki ilişkiyle milletvekili-genel başkan arasındaki ilişkilerde bir benzerlikler var mıdır?

Milletvekilleri, haklı/ haksız gibi bir değerlendirme yaparken acaba ilişkileri, bu ilişkilerin getirdiği “davranış”ı göz ardı mı ederler, yoksa göz önünde mi tutarlar?

Alex konusunun bu kadar gündemde kalması, dallanır budaklanır olması, Fenerbahçe’nin toplumdaki yerini işaret etmesi bakımından önemlidir. Yoksa olanlar, unutulur giderdi.

Ama unutulmuyor!

Bu unutulmamada da “hesaplar”ın, iç çekişmelerden “fayda sağlamak" isteyenlerin olduğunu da unutmamak gerekir. Ayrıca olağan karşılamak da...

Her yerde, alanda "öne geçme kavgası" olacaktır.

Milletvekillerinin, önce milletvekili-genel başkan-parti disipline bakmaları gerekir.

Beni millet seçti!”, "Arkamda millet var." diyerek, yönetime/ genel başkana en hafifinden "yan gözle" bakan kaç milletvekili vardır?

Alex'i haklı görenler, acaba partilerinde bir Alex olabilirler mi?

Milletvekilleri, sanıyorum, önce kendi konumlarına, sonra başkalarına bakmalı...

 

http://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutc@ttmail.com

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..