Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '12

 
Kategori
Siyaset
 

Milli Anayasa Forumu, Son Toplantısını Burdur’da Gerçekleştirdi

Milli Anayasa Forumu, Son Toplantısını Burdur’da Gerçekleştirdi
 

MAF, SON OLARAK BURDUR VE ISPARTA'DA TOPLANDI


MAF, Burdur’da Toplandı

Milli Anayasa Forumu, Son Toplantısını Burdur’da Gerçekleştirdi

Aylardır kamuoyunda bölücü anayasa olarak adlandırılan AKP’nin yeni Anayasa yapma faaliyetlerine karşı milli ve devrimci, demokratik bir muhalefet yürüten MAF- Milli Anayasa Forumu örgütlenmesi, son toplantılarını Kırşehir ve Burdur’da gerçekleştirdi. Aydınlık Gazetesi haberine göre Kırşehir’deki konuşmacıların hepsinin de milli cephe vurgusu yaptı. Burdur’da da TGB Genel Başkanı İlker Yücel, “sağ ve sol ayrımı”nın “anlamsızlaştığı”nı, “halkçılık ve devrimcilik ilkelerinin öne çıktığı”nın altını çizerek “mücadele eden bütün kurumlar bu ilkelere tabi olmalı” dedi.

MAF Genel sekreteri Haluk Dural’ın yönettiği MAF’ın Burdur toplantısında konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi eski Dekanı Prof Dr. Zekeriya Beyaz, CHP’ Tunceli milletvekili Kamer Genç, TGB Genel Başkanı İlker Yücel katıldı. Atatürk ve şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesini müteakiben açış konuşmasını BURTÜKODER Başkanı Kemal Arslan yaptı.

BU KADRONUN GÖZLERİNİ HIRS BÜRÜMÜŞ

Arslan, “AKP’nin icraatlarından bir iki örneği sizlerle paylaşmak istiyorum” Diyerek başladığı konuşmasına devamla, “devleti, İslami yapıya dönüştürüp toplumun dini reformlar esas alınarak düzenlenmeye çalışıldığı günümüzde ölçü öylesine kaçmıştır ki, gözlerini hırs bürümüş bu kadro, gecenin saat 02.30’unda rahatsızlanan bir vatandaşa alkol aldığı gerekçesiyle 112 acil ambulans hizmetlerinden araç gönderilmeyerek vatandaşımızı hiç gözünü kırpmadan ölüme terk edebilmişlerdir.” Dedi.

12 Eylül 2010 tarihinde yapılan Anayasa Halkoylamasında 15 kitle örgütüyle birlikte Burdur’da “Anayasa değişikliğine hayır!” kampanyası yürüttükleri için BURTÜKODER’in kapatılması ve kendisinin de cezalandırılması amacıyla dava açıldığını, ancak “tamamıyla ele geçirilemeyen yargı”nın “bu çirkin oyunu bozduğu”nu belirten Arslan, “’Kıyak Emekliliğe Evet diyen 217 milletvekili Burdur’a giremez!’ tabelasını Burdur girişine diktiğimiz için şahsıma 2.975 TL idari para cezası yazdılar. Kıramadıkları direncimizi susturmaya çalışmaktalar. Tüm ülke gibi AKP iktidarından Burdur’da payını alarak bu güne gelmiş, AKP’li Belediye, şehir kirliliğine neden olduğu gerekçesi ile Anayasa Forumu afişlerini astığımız direk ve duraklardan toplatmıştır.” Şeklinde konuştu.

Kemal Arslan son olarak, “şimdi anlıyoruz belediyenin önemini, diliyoruz ve umuyoruz ki, Burdur bu yaşanan kaosa son verip 2014 seçimlerinde Belediyeyi AKP’nin elinden geri almasını bilecektir ve bilmelidir.” Değerlendirmesinde bulundu.

BU MECLİS, ANAYASA YAPAMAZ

Oturumu yöneten Milli Anayasa Forumu Genel Sekreteri Haluk Dural yaptığı başlangıç konuşmasında, “bu meclisin Anayasa yapamayacağını çünkü yaparsa suç işlemiş olacağını söyledi. Evet, bu anayasa 12. Eylül rejimi tarafından yapılmıştır. Ancak bu güne kadar 12 Eylülün ürünü olan bu anayasanın birçok maddeleri süreç içinde zaten değiştirilmiştir. Buna karşılık yine de bu gün mecliste bulunan milletvekilleri bu anayasa hükümlerine göre yemin ederek milletvekili olarak mecliste görev yapmaktadırlar. Eğer böyle bir yanlışa düşerlerse Türk halkının karşısında kendi milletvekilliklerini inkâr etmiş sayılırlar.” Dedi.

TBMM, TAYYİP ERDOĞAN MECLİSİ HALİNE GELMİŞTİR

Türkiye'nin geleceği konusunda endişeli olduğunu söyleyen Zekeriya Beyaz, "Ülkemizin geleceği için kaygı duyuyoruz. Bu hükümet, ülkeyi karanlığa doğru sürüklüyor. Hükümetimiz ne yazık ki ABD'nin söylediklerinin dışına çıkamıyor. Yeni anayasa için ilk icazet aldıkları yer ABD'dir" diye konuştu. Beyaz, TBMM’nin “Tayyip Erdoğan’ın Meclisi” haline geldiğini söyledi. Beyaz, “300’e yakın milletvekilinden 50*60’ı dışında hiçbirinin konuşma yapma ehliyeti yoktur. Orada bu milletvekillerinin özgürlüğü yok. Orada Tayyip Erdoğan’ın Meclisi var. Erdoğan’dan izinsiz bu milletvekilleri meclise çıkıp konuşma yapamazlar. Çünkü yürekleri yoktur, beyinleri de boştur. Bu sebeple bütün kanunların temeli olan anayasayı değiştirme hakkı bu vekillere verilemez. Türkiye, Türk milletinindir. Kıyamete kadar da böyle kalacaktır.” Şeklinde değerlendirmede bulundu. Kendisine 'Hocam siz neden televizyonlarda artık görünmüyorsunuz' diye sorulduğunu belirten Beyaz, "Çünkü yasaklıyım. 'Hocam seni programa çağırırsak başımıza bela gelir' diyorlar. Çünkü ben o programa çıktıktan sonra o kanala derhal 10 tane vergi memuru geliyor, 'senin şu kadar vergi borcun vardı deyip, cezalar kesiyorlar'. Ben yıllardan beri televizyona çıkamıyorum. Soranlara diyorum ki 'Ben Stalin Devri yaşıyorum. Baskı altındayım, evimde baskın yapıyorlar, televizyona çıkmamızı yasaklıyorlar" ifadelerini kullandı.

BUGÜN TÜRKİYE’DE HALKI TEMSİL EDEN TBMM YOK!

Seçim kanununu eleştiren Genç, " Bugün Türkiye'de halkı temsil eden bir Türkiye Büyük Millet Meclisi yok. Ben 30 seneye yakın parlamentodayım, adam seçiliyor geliyor; Allah rızası için bir güne bir gün halkın hizmetine koşmuyor. Halka hizmet etmiyor, diyor ki 'nasılsa seçimden seçime giderim, genel başkanımın elini öperim'. Hepsi değil ama yüzde 80'inin parlamentoda yaptığı böyledir. Öyle milletvekilleri var ki, açık ve seçik genel başkanların yaptığı hırsızlıklara, hırsızlığını aklamak için parmak kaldırıyor. Bir memlekette insanlar özgürce düşünmezse, insanlar özgürce düşüncelerini söylemezse, o memlekette kölelik sistemi hâkim olur " diye konuştu.

NATOTÜRKÇÜLÜK DEĞİL,

ATATÜRKÇÜLÜKTE BİRLEŞECEĞİZ

TGB Genel Başkanı İlker Yücel ise, bugün yapılması gerekenin milli bir cephede birleşmek olduğunu, bugün Anayasa Forumları’nın Kurtuluş Savaşı’ndaki kongrelerin işlevlerini yüklendiğini, Atatürkçülerin ve vatanseverlerin “milli bir cephe kurmak” zorunda olduğunu vurgulayarak, “çünkü sağ ve sol ayrımının anlamsızlaştığı bir dönem var. Halkçılık ve devrimcilik ilkeleri öne çıktı. Mücadele eden bütün kurumlar bu ilkelere tabi olmalıdır.” Şeklinde ifade etti. Yücel şunları söyledi: “Tam bağımsızlığı kararlılıkla savunacağız” diyen Yücel, “bugün emperyalizm için en büyük tehlike örgütlü olmak ve harekete geçecek kitleleri seferber etmektir. Bu saatten sonra ılımlı Atatürkçülüğü ve NatoTürkçü bakışı bir kenara bırakmak zorundayız. Ve gerçek Atatürkçülüğü savunmak için devrimcilik okunu öne çıkaracağız. AKP ilk dört maddeyi değiştirmeye kalkarak bize yanlışlıkla bir pas attı. Bunu iyi değerlendirmeliyiz. Bu pası beraberce gole çevirmeliyiz.”

Konuşmaların ardından söz alan ADD Başkanı Üstüner, CHP ve MHP milletvekillerine Anayasa Komisyonundan çekilme çağrısı yaptı.

Foruma ADD Başkanı Kazım Üstüner, Türk Eğirim Sen Şube Başkanı Orhan Akın, Eğitim İş Şube Başkanı Bülent Yamacı, CKD Başkanı Sıdıka Oğuzkan ve 4 yüze aşkın vatandaş katıldı.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..