Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '10

 
Kategori
Spor Eğitimi
 

Milli Atletimiz Ali Akan ile röportaj...

Milli atletimiz Ali Akkan” Spor sağlık demektir. İyi sporcu farklı kültür ortamlarına girerek kendini geliştiren ve çevresi ile sürekli iletişim içinde olan insandır'' dedi

SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Nerede, ne zaman doğdunuz. Bugüne kadar nerelerde okudunuz ve nerelerde çalıştınız?

ALİ AKKAN - Merhaba ben Ali Akan 25.03.1993 Bingöl doğum’luyum. İlkokul ve Ortaokulu Yamaç YİBO ’da okudum. Liseyi ise üç yıl Bingöl lisesinde son yılı ise Muş Rekabet Kurumu lisesinde okudum. Atletim.

SORU- Spor alanını seçmenizin sebebi nedir? Bu sporda nereye gelmek istemektesiniz?

ALİ AKKAN- Sporu sevdiğim için bu alanı seçtim. Çok çalışıp bütün zorlu yarışmalara katılmak isterim.

SORU- Spor yaşamınızda bugüne kadar elde ettiğiniz başarıları sıralar mısınız?

ALİ AKKAN - Dünya 12.si

Türkiye 6. 10. 15.si

Doğu ve Güney Doğu 1. 2. 3. 5. 10. su

İl birincilikleri ve diğer başarılar…

SORU- Ailenizden bahseder misiniz anne ve babanız ne iş yapar ve kardeşleriniz nerede okur, onların sizin başarınızda payı nedir?

ALİ AKKAN - Annem ev hanımı babam ise serbest meslek yani çalışmıyor. Kardeşlerim okumuyor. Ailemin desteği çok büyüktür, ellerinden gelen her türlü desteği sağlamaya çalışırlar.

SORU- Genelde sporcular vücut geliştiren ama konuşma ve yazma yeteneklerini geliştirememiş ve kendisini ifade edemeyen insan olarak tanınır, siz ise farklısınız bunun sebebi nedir?

ALİ AKKAN - Spor, sağlık demektir. Spor sadece vücut geliştirmek demek değildir. Sporcu aynı zamanda farklı kültür ortamlarına girerek kendini geliştiren ve sürekli iletişim içerisinde olan bireylerdir.

SORU- . Bu sporun kolay ve zor yönleri nedir ve nasıl aştınız?

ALİ AKKAN - Bir insan spor yapmak isterse her türlü zorlukları göze alıp başlamalı. Her türlü zorluklara katlanmalıdır. Örneğin ilk spora başladığımda ne giyecek bir ayakkabım ne de doğru dürüst giyecek bir elbisem bile yoktu. Zaten zorluk çekilmeden kolay kolay bir şeyler elde edilmez. Her türlü zorlukları aşarak bu yerlere gelebilmek büyük emek ve sabır ister.

SORU- Bu spordaki başarılarınız maddi ve manevi olarak sizi tatmin etti mi nasıl?

ALİ AKKAN - Toplum olarak sporculara destek verilse istenilen sporcu elde edilir. Ama ne yazık ki toplumumuzda spora pek önem verilmiyor. Örneğin Dünya şampiyonasında birinci olmamıza rağmen herhangi bir maddi destek sağlanmadı. Bundan dolayı insan belirli bir müddet sonra olur olmaz spor yapmaktan soğuyor.

SORU- Toplumumuzda sporculara verilen değeri nasıl bulmaktasınız?

ALİ AKKAN - Toplumumuzda sporculara verilen değer yok denecek kadar az. Toplum olarak sporculara destek verilse istenilen sporcu elde edilir

SORU- Sporcuların genel sorunları nedir ve çözüm yolları nelerdir?

ALİ AKKAN - Sporcuların genel sorunları beslenme, dinlenme ve iyi idman yapmaktır.

SORU- Sporcu olmak isteyenlere ve kamuoyuna neler anlatacaksınız?

ALİ AKKAN - Bence sporcu bir insan her şeyden önce dürüst ve ahlaklı olmalıdır. Sporcu insan her zaman için davranışlarıyla ön plandadır.

TURAN YALÇIN-TOKAT

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..