Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '09

 
Kategori
Güncel
 

Milli değerlerimiz

Milli değerlerimiz
 

Büyük Önder Atatürk, asker ve komutan olmanın yanısıra ekonomi, felsefe ve daha birçok alanda keskin ve ileri görüşlere sahip bir liderdir. Söylemiş olduğu sözler adeta birer ansiklopedik öğreti niteliğindedir.

Cumhuriyet'in kuruluşu sonrasında Atatürk, endüstri ve sanayi alanında olağanüstü hamleler yapılmasını sağlamıştır. Bunlara örnek olarak Sümerbank, Nazilli dokuma fab. , şeker fabrikaları vs. Tarım'a da büyük önem verilmesini teşvik etmiş, ekim alanları daha modern usullerle ekilip biçilmeye başlanmıştır.

Günümüze değin geçen süre içinde, Ata'nın kurduğu bu sistem gelişerek, dünya ölçeğinde bir boyut kazanmaya başlamış, tarımda kendine yeterli ülkelerin baş sırasında gösterilmiştir Türkiye. Son yıllarda bütün bu kazanımlar adeta tersine dönerek bir bir elimizden çıkmaya başlamıştır. Miktarını bilemediğimiz büyük çapta tarım alanlarının yabancı sermayenin eline geçtiği kaydedilmiştir. Globalleşme denilen, küresel sermaye güçlerinin fakirleri sömürme eylemleri hızını kesmeden yoluna devam etmektedirler. Telekom, demir çelik, bankalar ve madenlerden sonra sıra şeker fabrikalarına gelmiştir. Kendi ürettiğimiz pancardan elde edilen doğal şeker yerine, ABD'den ithal edilen GDO 'lu mısır nişastası şekerini yemek zorunda bırakılacağız sonunda.Yönetenlerimiz buna asla izin vermemelidir. Bursa'da kurulu ABD kaynaklı 'Cargill' tesislerinde, yukarıda bahsedildiği türde üretim yapılmakta olduğu basında yer almaktadır.

Yabancı sermayenin sahip olduğu işletmelerin, kazanımlarının büyük bölümünü yatırım ve istihdam'a dönüştürmek yerine, kendi ana global şirketlerine aktarmakta oldukları da, sık sık dile getirilmektedir. Bu olgular, milletçe fakirleşmemize, zayıflamamıza ve
gücümüzü kaybetmemize yol açmaktadır. Kendi tesislerimizi yine kendimiz işletmeliyiz.

 
Toplam blog
: 53
: 671
Kayıt tarihi
: 22.12.09
 
 

1969 Tarhan Kolej (lise), 1978 Atatürk Eğ. Ens. Türk dili ve edebiyatı bl. Mezunuyum. Araştırmak ..