Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '10

 
Kategori
Haber
 

Milli gelir 55 bin dolar...

Milli gelir 55 bin dolar...
 

1 Nisan...


Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya yürüyen Tekel işçileri, Ankara’da Başbakan tarafından karanfillerle karşılandı. Hükümet tam kadro işçileri karanfillerle karşıladı. Hükümet sözcüsü Çiçek işçilerin Ankara’ya gelmelerini önlemek için “dağıtırız!” diyen valiyi görevden aldıklarını açıkladı.

***

Bu gün basın toplantısı yapan sağlık bakanı “vatandaşlardan her ne ad altında olursa olsun katkı payı alınmayacağını” söyledi.

***

Otomatik pilota bağlı” bakanlığın bakanı, eğitim sorunlarını çözmek için “canla başla çalıştıklarını” söyleyerek, “ataması yapılmayan öğretmenlerin en kısa zamanda atamalarının yapılacağını” belirttikten sonra asıl bombayı patlattı. ”Öğretmenlerimizin ekonomik sorunlarını çözmek için yürüttüğümüz çalışmalarda sona yaklaştık. Her öğretmen yoksulluk sınırının üzeride maaş alacak!”dedi. Bu durumda en düşük öğretmen maaşı 2900 lira olacak.

Okulların sorunlarını çözmek için diyanet bütçesinin beş katı kaynak ayırdıklarını” söyleyen bakanı izleyen öğretmenler bakana sevgi gösterilerinde bulundular.

***

AKP’nin “anayasa taslağını” geri çektiğine dair haberleri televizyonlar yayınlarını keserek verdiler. Başbakan, “Tüm toplum kesimlerini kucaklayacaklarını, toplumsal mutabakata dayalı yeni bir anayasa yapmak için çalışmalara başladıklarını” söyledi.

***

Cumhurbaşkanı Milliyet gazetesini ziyaret ederek “DEMİRBAŞ ÜYE” manşetinden dolayı yöneticileri kutladı. Ankara temsilcisi Fikret Bila ile sohbet eden Cumhurbaşkanı, “toplumda eleştiriye neden olan imzayı attığı için üzgün olduğunu” söyledi.

***

Yıllardır şaibeli servetleri ile kamuoyunda adları dillendirilen belediye başkanlarının, açığa alındığı haberini herkesi atlatarak veren YORT (Yeni Osmanlı Radyo Televizyonu) habercilik oscarını hak ederek aldığını kanıtladı. Kurumun başkanı, Yandaş Yakup Cemil gazetecilerin ısrarlı sorularına verdiği yanıtta “Milletin parasıyla kamu yayıncılığı yapıyoruz, halkın parasının harcadığımız her kuruşunu hak etmek için kılı kırk yarıyoruz.”dedi.

Uluslararası basın “en güvenilir haber kanalı” olarak yine YORT’yi aday gösteriyor. Yedi yıldır birinciliği EYYORT(En Yandaş Yeni Osmanlı Radyo Televizyonu)’na kaptırmayan YORT, her yıl olduğu gibi birinciliğin tek adayı olarak gösteriliyor.

***

Adil yargılama konusunda dünyaya örnek olan ülkemiz, yabancı ülkelerin hukukçuları tarafından ziyaret ediliyor. Patagonya Adalet Bakanından AB ülkelerine, Muz cumhuriyetinden ABD’ye, ülkemiz saygınlığı ile takdir ediliyor. “Hızlı ve güvenilir bir yargı sistemi oluşturduğumuzu” söyleyen Adalet Bakanı, “geri kalmış AB ülkelerine gerekli desteği sunacaklarını” söyledi.

***

Bu gün 2002. savaş uçağımızı, 25 milyon 1. otomobilimizi üretmenin mutluluğunu tüm dünya ile paylaştık. Türk sanayisinin geldiği nokta dünyada hayranlıkla izleniyor. 105 ülkede Türk otomobilleri üretiliyor. Milli gelirimiz bu gün itibarı ile 55 bin dolar…

***

Çalışma bakanı yaptığı açıklamada “Sendikasız, örgütsüz bir kişinin bile çalışmadığını” açıkladı. “Kayıt dışı ekonomiyi literatürden sildiklerini” söyledi.

***

Gazetelerin toplam tirajları 35 milyona dayandı. Milliyet gazetesinin bağımsız haberciliği milletçe tiraj olarak ödüllendiriliyor.5 Milyon tiraj ile en çok okunan gazete olma özelliğini yıllardır devam ettiren gazetede blog yazarlığı yaparak gazeteye katkı sunan gönüllü muhabirlerin payı büyük. Neredeyse her apartmanda bir blog yazarı bulunan Milliyet gazetesi bu yönü ile de ilk olma özelliğini sürdürüyor.

***

Bize ayrılan yerimizin sonuna geldiğimiz için gelişmelerin devamını 2011’de BİR NİSAN’da okuyucularımızla paylaşacağız. 1 NİSAN kutlu ve mutlu olsun!

Necati TÜFEKCİ 1 Nisan 2010 ANKARA

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..