Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '14

 
Kategori
Futbol
 

Milli Hüsran

Milli Hüsran
 

 

Türk Milli futbol takımı, kendisi için çok önemli olan maçta Çek Cumhuriyeti’ne 2-1 mağlup olarak gruptaki işini iyice zorlaştırdı.

Millilerimiz maça iyi başladılar ve Caner’in resmen pas diyebileceğimiz ortasında Umut Bulut’un golü ile 1-0 öne geçtiler. Erken gelen bu gol millilerimiz için büyük bir avantajdı.

Ancak bu avantajı fazla koruyamadık. Çek Cumhuriyeti 8 dakika sonra beraberliği yakaladı. Beraberlik golünü milli hastalığımız olan duran toptan yedik. Üstelik kornerlerde ne kadar etkili olduğunu bildiğimiz tanıdık bir isim attı golü. Sivok’un bu golünde defansımızın ciddi bir zaafı vardı.

İlk yarının son on dakikasında yine millilerimizin baskısı vardı. 36.dakikada Arda’ya yapılan net penaltıyı hakem es geçti. 45.dakikada ise mutlak bir gol kaçırdık.

Sonuçta ilk yarıda iyiydik. Bu da ikinci yarıya umutlu çıkmamıza neden oldu. Ancak ikinci yarının başlamasıyla hayal kırıklığına uğradık.

Gerçekten de ikinci yarının başlamasıyla milli takımımızın oyundan düştüğü görüldü. Çeklerin futboluna uyduk ve oyundan düştük. Yani direnç gösteremedik.

Fatih Terim, takımın oyundan düştüğünü gördüğü bu anlarda oyuna müdahale etmeliydi. Olması gereken de Oğuzhan’ın oyuna girmesiydi. Ancak Fatih Terim bu müdahaleyi yapmadı.

Ancak futbol boşluk kabul etmiyordu ve Çekler ikinci golü attılar.

Fatih Terim oyuna ancak 65.dakikada müdahale etti. Ancak bu seferde orta sahadan Olcay’ı çıkartıp Muhammet’i oyuna alarak orta sahadan adam eksiltti. Bunun sonucu olarak da orta saha tamamen oyundan düştü. Bir de fiziki yetersizlik eklenince yenilgi kaçınılmaz oldu.

Bütün bunların sonucunda Çeklere 2-1 mağlup olduk. Çeklerin bizden en büyük farkları takım oyunu oynamalarıydı. Rakip takım disiplinli oyunuyla üç puanı almayı bildi.

Türk milli takımı ise İzlanda’dan sonra Çek Cumhuriyeti’ne de yenilerek çok ciddi bir yara aldı. Şu anda sıfır puanla altıncı sıradayız.

Bu anlamda Letonya maçı büyük önem taşıyor. Letonya maçını mutlaka kazanmak zorundayız. Olası bir mağlubiyet ve beraberlik umutlarımızı tamamen bitirir.

İşin aslı şu anda da umudumuz pek kalmadı. Artık ülke futbolunun şapkasını önüne koyup ciddi ciddi düşünmesi gerekiyor.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..