Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '07

 
Kategori
Haber
 

Mirador Cabo Ledo

Mirador Cabo Ledo
 

60 milyon yıl önce Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ'ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgar tarafından aşındırılmasıyla meydana gelmiş Kapadokya. Türkiye'de İç Anadolu Bölgesi'nin incisi Kapadokya'nın varoluşu üç dağın elbirliği etmesi ve sert doğa koşullarının da bu üçlüye destek çıkmasıyla böyle açıklanıyor.

Peki, ya Luanda'nın güneyindeki Mirador Cabo Ledo'nun varoluşunu nasıl açıklayacağız?

Mirador Cabo Ledo'da doğa şartları çok zorlu değil. Gece ve gündüz ısısı arasında uçurumlar yok. Yakınlarda gözlemlediğim yanar veya yanmaz dağ, tepe gibi oluşumlar da yok. Deniz kıyısında olduğu için kara iklimidir müsebbibi de diyemiyoruz.

Öyleyse, tek bir açıklaması kalıyor. O da; Mirador Cabo Ledo'daki farklılık gösteren üstüste katmanlanmış toprağın yağışlı sezonda şiddetli yağışlara maruz kalarak Kapadokyavarimsi bir görünüşe bürünmüş olması.

Angola'da her gördüğüm yeni yer ile ülkemin güzel köşelerinden biri arasında gayriihtiyari benzerlik kurmak bende alışkanlık halini aldı, bunun da açıklaması sıla özlemi olsa gerek...

 
Toplam blog
: 12
: 2747
Kayıt tarihi
: 07.03.07
 
 

Eşimin işi dolayısıyla Angola'nın başşehri Luanda'da yaşamaktayız. Buraya yerleşmeden önce internett..