Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '07

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Miyajima adasında mutlu bir gün...

Miyajima adasında mutlu bir gün...
 

Bir ay önce Japonya’da iken Hiroshima şehrini de ziyaret etmiştik. Ablamla birlikte özellikle atom bombasının atıldığı bölgede kurulan kardeşlik parkını, resim müzesini ve yeşil parkı kapsayan geziye katıldık. Hiroshima’ya gidip Miyajima'yı da görmeden ayrılmamak gerektiğini söyledi ablam, sayesinde çok özel olan bu yeri görebildim.

Miyajima Hiroshima şehrine çok yakın bir ada, adada bulunan Itsukuşima Tapınağı ve denizin içinde bulunan kapısı (Torii) ile tanınmakta. Tapınak Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alıyor.

Adaya yaklaşırken Torii görkemli görünümü ile karşılıyor insanı, adaya indiğiniz de ise serbestçe dolaşan geyikleri görünce şaşırıyorsunuz. Biz gittiğimizde bulutlu bir hava vardı, gel git etkisi ile deniz oldukça çekilmişti. Torii nin çok yakınına kadar gidebildik, adadan ayrılma zamanımızda deniz çoktan kaplamıştı tüm sahili ve Torii deniz içinde görünüyordu.

Kıyının iç kesimlerinde, sıralanmış hediyelik eşya dükkanları , yöresel yemek ve pasta dükkanları var. Bazı dükkanlarda imalathane herkesin görebileceği açık bir alana yerleştirilmiş. Yapılan özel pastalar , Momiji isimli akçaağaç yaprakları şeklinde... Bu pasta tatlı hamurunun özel olarak yaprak şeklinin verilmesi ve içine tatlı fasulye ezmesi konulması ile yapılıyor.

Adada klasik Japon yaşantısına göre düzenlenmiş otelleri mevcut, bu oteller diğer otellere göre biraz daha pahalı. Evlerin yakınında berrak suları ile akan dereler var, aralıklı olarak köprülerden geçiyorsunuz.

Biz şehirde bir otelde kaldık ama gelecek sefere ada da kalmaya karar verdik, öyle dingin ve hoş bir atmosferi var ki. Bu ada da yüzmek ve güneşlenmeye endeksli klasik deniz kenarı tatili yok ama huzur tatili de yapmanın da güzel olacağını düşünüyorum.

Momiji resimleri adres
http://bun2-planet.com/dl/momiji.jpg
http://www.theadnostic.com/lauren/MomijiManju.jpg h
ttp://cambrian.jp/postit/newyear2003/momiji-tama.jpg
http://www.perth.au.emb-japan.go.jp/hiroba_november06/momiji.JPG

 
Toplam blog
: 196
: 6404
Kayıt tarihi
: 30.03.07
 
 

Uzman doktorum, kendimi bildim bileli çalışıyorum. Kendi adıma  yaşamdan beklentim, huzurlu ve ko..