Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '13

 
Kategori
Güncel
 

Moddy's de notumuzu yükseltti ama hala "samanımız" dışardan geliyor...

Moddy's de notumuzu yükseltti ama hala "samanımız" dışardan geliyor...
 

internetten alınmıştır.


Sıfırcı hoca diye bilenen Moddy"s de Türkiyenin notunu artırdı. Böylece Türkiye "Yatırım yapılabilir" ülkelerden biri oldu.

Son aylardaki gelişmeler zaten bunu işaret ediyordu. Gerek terör sorununun çözüm yoluna girmesi, gerekse Türkiyenin giderek artan ekonomik potansiyeli sıfırcıları bile not vermeye zorladı.

Türkiye, ekonomik anlamda da dünyanın yıldızı olmaya devam ediyor. Amerika görüşmelerinde de serbest ticaret baş konulardan biriydi.

Bizim yerli muhalefet yine bin dereden su getirip bu not artışlarının önemli olmadığını söyleyip duracak.IMF'le olan borç ilişkisini kesmenin bile anlamı olmadığını yazıp duruyorlar.

Yıllarca, "ne çektin şu IMF'ten be Türkiye", diyenler borç bitince, " bu saylanmaz..." diye mızıkçılık ediyorlar. Türkiye'nin IMF borcu bitmiş ama samanı kalmamış...

Şu son aylarda bir "saman"dır gidiyor. Neymiş, Türkiye dışardan saman ithal etmiş... Olur muymuş, yerli samanın bitmesi ne demekmiş...vesaire..

Meğer, bu saman ne mübarek bir şeymiş... Meğer, bu ülkede ne çok saman tüketen varmış... Türkiye dışardan saman getirdi diye kıyameti kopardılar...

Bir zamanlar "Yerli Malı" haftaları vardı..."Yerli malı yurdun malı; herkes onu kullanmalı" diye de bir sloganımız vardı hani... Gerçi o zamanlar "saman"dan başka yerli malımızda yoktu ya... Olsun, saman tüketicileri yerli saman tüketiyordu!!

Yok, yok... "Hava bulutlu" diyene, "Bana ördek mi diyorsun" alınganlığına gerek yok... Saman tüketiminden bahsederken kimseye "sen öküzsün" demiyorum.

Elbette, saman üretimi de önemlidir... "Sakla samanı, gelir zamanı" dememiş boşuna atalarımız...

Derhal IMF'e yeniden borçlanıp kendi samanımızı kendimiz üretmeye başlayalım...

Aksi halde, yerli samandan başkasını tüketmeyen "tüketicilerimiz" aç kalacak!...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..