Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '15

 
Kategori
Magazin
 

Modern Çağın Venüsü: Kate Moss

Modern Çağın Venüsü: Kate Moss
 

Kate Moss dünyanın en çok kazanan mankenleri arasında yer alıyor.


Milyonlarca erkeği kendisine aşık eden ve tüm dünyada stil ikonu olarak kabul edilen rüya kadın: Kate Moss.

1988 yılında JFK havalimanında henüz 14 yaşındayken, Storm Model Management’in kurucusu Sarah Doukas tarafından keşfedildiğinde, böylesi büyük bir şöhrete dönüşeceği kimin aklına gelirdi ki? Hele de çıkış yapmaya başladığı doksanlı yılların dünyaca ünlü modelleriyle (Cindy Crawford, Claudia Schiffer ve Naomi Campbell gibi) böylesine tezat teşkil ederken. Zira, o yıllarda revaçta olan “model” tanımına pek de uymuyordu. Daha uzun boylu, iri göğüslü, kıvrımlı hatlara sahip ve kabarık saçlı modellerin gözde olduğu bir dönemdi doksanlı yıllar. O ise sıfır beden vücudu, görece daha kısa boyu (1.70) ve seyrek sarı saçlarıyla arzı endam etmeye başlamıştı. Yine bu yıllarda Calvin Klein reklamı için çekilen siyah beyaz fotoğraflarla eleştiri alsa da bu sayede popüleritesi arttı.

Gucci, Dolce & Gabbana, Calvin Klein, Chanel, Rimmel, Bulgari gibi dünyaca ünlü markalarla çalışarak ününe ün katan Kate Moss, uluslararası bir model haline geldi ve dünyanın en çok kazanan modeli ünvanını da aldı. Sadece Vogue dergisinin uluslararası baskılarında 300 kez kapak kızı olarak, ulaşılması güç bir rekora imza attı.

Onunla daha önce de haberleri vasıtasıyla tanışmıştım; ancak, Ankara Kızılay’daki dev afişi, benim için ona olan aşkımın başlangıcı oldu. Mango’nun reklamını yaptığı o fotoğrafta gerçekten de harika görünüyordu. Bu olağanüstü güzellikteki yüzde yer alan ceylan gözler inanılmazdı. Göz bebeğinin çevresinde yer alan kehribar rengi halka, zümrüt yeşiliyle çevrelenmişti. Adeta büyülü olan bu gözler bir karede yeşile dönerken, bir başka karede kahvenin en tatlı tonlarını barındırıyordu.

Her ne kadar özel yaşamı, yüzünün o çok nadir bulunur çizgileriyle tezat teşkil etse de, tüm dünyada moda ikonu olarak kabul edilen Kate Moss, milyonlarca erkeği kendisine aşık etmiş ve yine milyonlarca kız için stil ikonu olmuştur. Onun “modern çağın venüsü” olarak adandırılmasına ve British Museum’da sergilenen altın heykelinin yapılmasına neden olan da bu nadir bulunur yüz hatları değil midir? 

 
Toplam blog
: 37
: 271
Kayıt tarihi
: 19.02.15
 
 

Cihan Serdaroğlu, Samsun doğumludur. Serdaroğlu, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini An..