Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '09

 
Kategori
Güncel
 

Mon cher

Mon cher
 

Google`dan aldim


İslam dünyası Recep Tayyip Erdoğan'ı barışa katıkısından dolayı nobele aday gösterilmesi gerektiğini dile getiriyor. Aynı zamanda da gaza getiriyor. Gazze'de onca insan ölürken sesi çıkmayan arap ülkelerin yöneticileri, Recep Tayyip Erdoğan'ı kutlama yarışına girdiler. Dünya'nin terör örgütü olarak kabul ettiği haması savunmak Türkiye Cumhuriyetinin başbakanına kaldı. Hamas tarafından fırlatılan füzelerin kimseyi öldürmemiş olması füzelerin oyuncak oluşundan değil, İsrail'in savunma sisteminin güçlü oluşundan kaynaklanmaktadır. Önümüzdeki günlerde PKK'yı savunan bir ülke yöneticisi ile aynı ortamı paylaşıpta, bize haması savunan Türkiye Cumhuriyeti başbakanını hatırlattıklarında nasıl cevap vereceğiz. Recep Tayyip Erdoğan yaptığı hareket ile kendi hanesine puan kaydetmiştir ama bunun hesabını ilerideki günlerde Türk milleti olarak hep beraber ödeyeceğiz.

Gazze'de yaşanan insanlık dramını kabul etmemiz mümkün değildir. Bu yaşananlara sebep olanları ve katliamı gerçekleştirenleri kınıyorum.

Başbakanın, Dışişleri bakanlığının değerli bürokratlarına sesleniş tarzı kabul edilecek gibi değil. Değerli büyükelçilerimiz yıllardan beri görevlerini en iyi şekilde kılı kırk yararak yerine getirirlerken, kendilerine temsil ettikleri ülkenin başbakanı tarafından hitap etme şekli büyük bir talihsizliktir. Bu şekilde hareket etmenin sebebi başbakanın kafasındaki taslağın değerli dışişleri mensupları tarafından kabul edilemez oluşundandır. Onlar ülkenin çıkarlarını kişisel çıkarlarının önünde görürler. Bunun içindirki ülkenin dış ilişkilerini yasal sorumluluğu olmayan danışmanları ile yürütmeye çalışmaktadır.

Batılı ülkelerin yöneticileri bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti başbakanı ile bir araya gelmekte tereddüt edecekler. Acaba bizde yanlış anlaşılıpta fırça yer miyiz diye düşüneceklerdir.

İsrail'le savunma konusunda işbirliği yapıp insanları öldürmesini en iyi siz biliyorsunuz demek pek tutarlı bir davranış olmasa gerek.

Ülkemizde hergün şehit cenazeleri kalkarken, insanlar açlıktan kıvranırken, şiddet olayları had safhaya ulaşmışken, ülkemizde ölen insanlara duyarsız kalıp kabadayılığa soyunup ülkemizi uluslarası ilişkilerde çıkmaza sokmak pek akılcı davranış olmasa gerek.

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...