Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '08

 
Kategori
Eğitim
 

Müfettişler Derneğinin öğretmenler günü kutlama mesajı

Müfettişler Derneğinin öğretmenler günü kutlama mesajı
 

Müfettişler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Ceylan


Saygıdeğer öğretmenlerimiz,

Öncelikle öğretmenler gününüzü kutluyoruz. Bize ihtiyaç duyduğunuz her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Ülkemizdeki müfettiş sayısının azlığı nedeniyle birçok öğretmenimize yeterli zaman ayırarak rehberlik yapamıyoruz. Birçok öğretmenimizi yılda iki defa görüyoruz. 2 ders saati içinde değerlendirme yapmak zorunda kalıyoruz. Öğretmenlerimizin bir yıllık çalışmalarını iki saat gibi kısa bir sürede değerlendirmek zorunda kalmamızdan sizler kadar bizler rahatsızız.

Öğretmen ve yöneticilere rehberlik yapma görevimizi, denetim, inceleme, araştırma ve soruşturma görevlerimizden önde tutuyoruz. Rehberlik çalışmalarımızın yıllardır sadece okul ziyaretleriyle sınırlı kalıyordu. Öğretmenlerimiz daha sonra karşılaştığı ve müfettişlerine danışmak istediği konularda bizlere ulaşamıyordu. Bu gün okullarımızdaki imkânlar gelişti. Her okulumuzda internet bağlantısı var. Bakanlığımız e-devlet uygulamalarını etkin şekilde uygulamaya başladı. Biz ilköğretim müfettişleri, artık sizlere yaptığımız rehberliğin okuldaki görüşmelerimizle sınırlı kalmamasını istiyoruz. Öğretmenimiz, okul yöneticimiz, öğrencimiz, velimiz bize her istediğinde ulaşabilmeli ve danışabilmelidir. Bu amaçla 2006 yılından bu yana çalışmalar yapmaktayız.

2006 yılında ülke genelinde benzer uygulamalar yapılması amacıyla “müfettişler” “müdürler” ve öğretmenlere ait e-posta grupları oluşturduk. Yaklaşık 1, 5 yıl önce http://www.mufettisler.net/ sitesini oluşturduk. Sitemiz, müfettiş, yönetici ve öğretmenlerimizin bir araya geldiği özlenen bir platformu hayata geçirmiştir. Sitemizdeki forum bölümü kısa süre önce yenilenmiştir. Ülkemizin geleceğinin kaygısını taşıyan meslektaşlarımız, fedakârlık yaparak öğretmenlerimize forum bölümümüzde yıl boyunca rehberlik yapacaklardır. Bu forum sayesinde öğretmenlerimiz ve yöneticilerimiz, internetteki bilgi kirliliğinden kurtulacak, doğru ve güvenilir bilgiye ilk elden ulaşabileceklerdir. Halen öğretmenlerimizin yararlandığı birçok forumda öğretmenlerimize yanlış bilgiler verildiğini ve yetkin olmayan kişiler tarafından sorularının yanlış cevaplandırıldığını görmekten üzüntü duyuyoruz. Bu bağlamda yapacağımız hizmeti zorunlu bir vatan görevi olarak addediyoruz.

Yaklaşık bir ay önce Müfettişler Derneğini kurduk. Derneğimiz, bütün eğitim çalışanlarının sorunlarının takipçisi olacaktır. Ayrıca eğitim çalışanları ile Bakanlığımız arasında bir köprü görevi görecektir. Uygulamanın bizzat içinde olan ve sorunları en çok yaşayan öğretmen ve yöneticilerimizin bu sorunlarının ve çözüm önerilerinin üst makamlara taşınması, üst makamların istediği çalışmaların da etkin şekilde alanda uygulanmasının sağlanması gibi önemli bir misyonu üstlenecektir. Derneğimiz alan araştırmaları yapacak, projeler üretecek, ülkemizin daha güzel yarınlara ulaşması için elinden gelen gayreti sarf edecektir.

Biz ilköğretim müfettişleri, fedakâr öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, ülkemizin geleceğini taşıyan kutlu omuzlarını yalnız bırakmayacağımızı bilmelerini istiyoruz.

Doğan CEYLAN

Müfettişler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

 
Toplam blog
: 46
: 1313
Kayıt tarihi
: 31.03.08
 
 

Maarif Müfettişi. 1989 Uludağ Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği, 1996 İnönü Üiversitesi Eğitim Yöneti..