Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '07

 
Kategori
Siyaset
 

Muhafazakar - sosyal - demokrat

*Sayın vekiller, bugün asgari ücretin 419.00 YTL olduğunu biliyor musunuz?
-Biliyoruz vah vah ve çok çok üzülüyoruz. 

*Anladım, bir aylık vekil maaşı ne kadar acaba?
-8.200.00 YTL 8 milyar 200 milyon kadar. 

*22.inci dönemde de bildiğim kadarıyla sizler parlamentoya atanmış pardon seçilmiştiniz, öyle değil mi?
-Evet, çok çalıştık, genel başkanların dediği her şeyi yaptık, böylece tekrar atanmış olduk. 

*Milletvekilleri 3 aylık maaşlarını peşin alıyorlar, 15 Temmuz 2007'de üç aylık toplam 24.600.00 YTL aldınız! 22 Temmuz da seçim var, bu para hak edilmemiştir, 12 haftalık bir maaştır, seçime gidiyoruz! 22 Temmuz - 15 Temmuz= 7 gün yani 1 hafta eder. O nedenle 24.600.00  / 12= 2050.00 YTL alıp, geri kalanını 24.600.00 - 2050.00= 22.550.00 YTL iade etmeniz gerekirken etmediğiniz, (Z.Livaneli, Erkan Mumcu, Turhan Çömez) birkaç kişi daha hariç olmak üzere; sağcı-solcu, islamcı-milliyetçi vekiller olarak paraları aldığınız söyleniyor doğru mu?
-Koy iç cebe... Koy iç cebe... Elle gelen düğün bayram. 

*Peki, 22 Temmuzda seçilemeyenler malı götürdü, 1 hafta çalışır görünüp 12 haftalık para almak var mı? Yağlı ballı çift kaymaklı ekmek kadayıfı olmuyor mu?
-Koy yan cebe... Koy yan cebe... Bal tutan parmağını yalar. 

*Kamuda çalışanlar en az 25 yıl, SSK ve BAĞ-KUR'a kayıtlı olanlar en az 7000-9000 iş günü prim ödeyerek emekli olurken, aynı zamanda yaş sınırı olduğu için, emekli olsalar bile yaş sınırını doldurmadan maaş bağlanamazken, vekiller 2 yıl vekillik yapınca emekli olabiliyorlar, bu konuda ne söyleyeceksiniz?
-Kıyak emeklilik diyoruz kıyak. Hatta emekli olan memurlar, kamuda yeniden hizmet alırlarsa emekli maaşları kesiliyor, biz yasaları öyle yaptık. Çünkü onlar ki "toprakta karınca, suda balık, havada kuş kadar çokturlar" bizler ki küçük bir azınlık sayılırız. Hem görev maaşı yolluk, hem emekli maaşı almaktayız. 

*Bu çifte kavrulmuş maaş; Asıl olana yasak, Vekil olana serbest mi demek istiyorsunuz?
-Allah şahittir ki onu demek istiyoruz, aynen öyle, biz kendimiz için yasa yaptık, ettik, tuttuk.

*Çok güzel, başka ne gibi ayrıcalıklarınız var, sayın vekiller?

-Meclis ihtisas komisyonlarında başkan olursak ve meclis başkanlık divanında görev verilirse; kırmızı plakalı makam aracı, meclisde özel oda, sekreter, danışman, iş takibi, bize kimse dokunamaz! Havayollarında VIP. Kamu kurumlarında ve lüks eğlence - dinlence yerlerinde afra - tafra. 

*Helal olsun size, birde yıllık 2 maaş tutarı kadar 15.000.00 YTL yani 15 milyar cep telefonu konuşma gideri, bir başka deyişle sohbet-muhabbet parası ödeniyormuş doğru mu?
-Koy arka cebe... Koy arka cebe... 

*Koy, Koy, Koy, KOYKOY... Şairin dediği gibi "cep delik, cepken delik, kevgirmişsin be kardeşim."        -Şairimiz çok, hem de çok haklıdır, ceplerimiz delik deşiktir. 

*Meclis Başkanımızın, her vekile bir cep bilgisayarı vermek için çalışma başlattığını basından öğrenmiş bulunuyorum, koyulacak cep kaldı mı ne diyorsunuz?
-Versin, versin. Başkanımızı seviyoruz. Biz uygun bir yer buluruz. 

*Bu kadar ayrıcalık, yasama görevi yapmaya engel teşkil etmez mi?                                                             -Etmez, katiyen etmez. Bizi çalışmaya, teşvik-i mesai yapmaya teşvik eder. 

*ALLAH razı olur mu? Kulun gücüne gitmez mi? Ülke gerçeklerine ve asgari insani değerlere aykırı değil mi?
-Aykırı değil, dünya nimetlerinden yararlanacağız. Atanmışız bir kere, kesin götüreceğiz. Milyarları kazanan ne dümenciler var, sonra vekilin maaşı göze batıyor! Haklısınız, ülkede büyük bir gelir adaletsizliği olduğu muhakkak, düzelteceğiz! 

*Düzeltinde görelim! Hani imtiyazsız sınıfsız kaynaşmış bir kitleydik! Bu ülkede bir milyon kişinin açlık, on sekiz küsur milyon kişinin yoksulluk sınırında yaşadığını hatırlatmak isterim, açlık sınırı diyorum, AÇLIK. 

*Size: Başı bağlı, başı bantlı, sıkma başlı, kara çarşaflı, cüppeli, poturlu, sarıklı, şalvarlı, her şeyin önünde tuttuğunuz bu kılık kıyafetlerinizle, politik giyimli cemaatlerinizle, zikirli, çok hukuklu, çok taraflı, tesettürlü yaşamlar dilerim. İçten pazarlıklı, dışa bağımlı, ülke kaynakları ve varlıkları dahil hiçbir şeyi muhafaza edemeyen sahte muhafazakar demokrat... 

*Size: Cumhuriyetci, laik, gerilim çıkarıcı, kriz yaratıcı, ben merkezci, tepeden inmeci, elitci, halktan kopuk, hiçbir şeyden memnun olmayan, konfora ve rahata düşkün, katakullici, kulisci, numaracı, sosyal liberal yaşamlar dilerim. Bozuk düzenin ortağı, sahte sosyal demokrat... 

 
Toplam blog
: 108
: 900
Kayıt tarihi
: 18.08.07
 
 

Orhan UZEL Seyitgazi / Eskişehir 1951-Mimar (ADMMA)-CHP ve Mimarlarodası Üyesi-Çankaya / Ankara ..