Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '18

 
Kategori
Siyaset
 

Muharrem İnce Kazanırsa Sağın Hedefi Olur Görev Yaptırmazlar, Kavga ve Siyasi Ayrışma Devam Eder

Muharrem İnce Kazanırsa Sağın Hedefi Olur Görev Yaptırmazlar, Kavga ve Siyasi Ayrışma Devam Eder
 

O kazansın bu kazansın derdimiz yok, kişilere odaklanılıyor da kişilerin siyasi profilleri nedeniyle değişecek koşullar düşünülmüyor.

Muharrem İnce gelecek herkes hemen onu kabul edecek sanılıyor. Bence bu sefer de karşı tarafta AKP iktidarının benzeri bir siyasi süreç bizi bekliyor.

Hele ki kıl payı kazanılır ya da meclis çoğunluğunu AKP alırsa…

Halkımız bunu pek göremiyor, benimki kazansın seninki kazansın kavgasında. Seninki kazansa nolur benimki kazansa nolur ikisi de kavga. Şimdi AKP’ye karşı nasıl ediliyorsa o gün de CHP’ye karşı muhalefet edilecek.

Peki ne yapabilirdik? Tamam, profili onlar kadar değil ama sağın da solun da iyi kötü kabul edebileceği Meral Akşener düşünülebilinir.

Akşener herkese hitabeden bir yapıda. Kiminle niçin kavga edecek ki… Ayrımcı siyaset gütmeyecek. Ülkemizin en büyük sorunu bu, birlik yok.

Bıktık usandık bu kavgadan kendisi ne kadar kavga etmeyeceğini söylese de CHP’li olması nedeniyle onunla kavga edecekler. Oysa Akşener’in kavgaya neden olacak bir profili yok. Muharrem İnce AKP’lilerle kavga edecek, Akşener icraatına odaklanacak.

Tamam ikisi de ülkeye çok şeyler yapar ama neye yarar yaptıkları kadar yıktıkları olacak. Tıpkı şimdi olduğu gibi o zaman da CHP’li bir başkanın kabul edilmesi zor olacak. Kavga ayrışma devam edecek ülkede hiçbir şey yapılmayacak.

Oysa bir kere akıllı davransak ülkeyi ayrıştıran siyasetleri bir kenara koysak. Bize dünya lideri ya da demokrasi yıldızı değil herkesi kucaklayacak biri lazım. Bana ne kişilerden partilerden ben ülkemi düşünürüm!

Tabii ki boşa yazıyorum milletimizde bu gerçeği görecek feraset var mı ki…

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..