Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '12

 
Kategori
Güncel
 

Muhteşem Yüzyıl Belgeseli() RTÜK'ten ne kadar ceza aldı? Halk bu diziyi neden seviyor?

Muhteşem Yüzyıl Belgeseli() RTÜK'ten ne kadar ceza aldı? Halk bu diziyi neden seviyor?
 

Bizde adettir, bir konuyu öne çıkarmak ve gündemi değiştirmek için alakasız bir konuyu gündeme taşırız. Ardından da o gündemle ilgili şikâyet ederiz.

Tıpkı bu günlerde olduğu gibi…

Biliyorsunuz Sayın Başbakan ülke gündemini değiştirip, Gazze mağlubiyetini unutturmak için Atamız dediği Kanuni Sultan Süleyman’ın anlatıldığı “Muhteşem Yüzyıl” dizisine, pardon ‘Belgeseline’ sığındı.

O kadar başarılı oldu ki; Dizi bu güne kadar alamayacağı kadar reyting’i şimdiden, izlenmeden aldı bile. Önümüzdeki Çarşamba günü Fenerbahçe’nin Pendikspor ile olan maçını bile geride bırakacak düzeye geldi.

Sahi Gazze ile ilgili söylemler ne oldu?

ABD Mısır Cumhurbaşkanı Mursi’ye teşekkür ederken, Sayın Başbakan’ı niye anmadı?

Demek ki, Sayın Başbakan bir Mursi olamamış!

Arap Baharı ürünü olan Mursi, çoktan tek adamlığını ilan etmiş, yakında ‘Firavunluğunu’ ilan edecek!

Neyse biz gelelim ülkemizin en önemli gündem maddesi ve sorununa:

“Muhteşem Yüzyıl” dizisinden, pardon ‘Belgeselinden’ sadece Sayın Başbakan şikâyetçi değil. Bu diziden o kadar şikâyetçi var ki; hem izliyorlar, hem de şikâyet ediyorlar!

Başbakan Erdoğan’ın eleştirdiği Muhteşem Yüzyıl adlı dizi, hem en çok seyredilen, hem de RTÜK’e en çok şikâyet edilen dizi, pardon ya ‘belgesel’ olmuş. 

Başbakan Erdoğan’ın eleştirdiği Muhteşem Yüzyıl adlı dizi, bu güne kadar en fazla şikâyet edilen dizi olurken, RTÜK bu diziye ne kadar ceza verdi dersiniz?

Fenomen dizi “Muhteşem Yüzyıl” RTÜK’ten, bu diziyi yayınlayan iki ayrı kanala bugüne kadar 6 kez uyarı cezası vermiş.

Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlerle birlikte 150 milyon seyircisi(ben o izleyiciler arasında değilim.)olan dizi için, RTÜK’e yılda 60 bin civarında şikayet geliyormuş. RTÜK’e diğer tüm programlar için yapılan toplam şikâyet sayısı ise, bu dizinin üçte biri oranında kalıyormuş. Diziye gelen şikâyetler şu noktalarda toplanıyormuş:

- Batının Doğuda görmek istediği gizemli harem hayatı ve harem fantezileri Türk izleyicileri ile buluşturuluyor. Hayvan muamelesi gören köleler, çıplak cariyeler, kafa kopartan barbarlar, adaletin olmadığı bir yönetim ve zulüm üzerine kurulu bir imparatorluk algısı yansıtılıyor. 

- Kalitesiz vezirler, kukla devlet erkânı ve entrika içerisindeki Saray algısı ile kültür ve uygarlığımız kötülenmek isteniyor. Cariye getirmeleri için gasp ve yağmaya göz yuman, her akşam farklı bir cariyeyi bekleyen Kanuni Sultan Süleyman sergileniyor. 

- Olay 1520’de Topkapı Sarayındaki Harem bölümünde geçmektedir. Ancak, Topkapı sarayına Harem 1540 da yani olaydan tam 20 sene sonra gelmiştir. Tarih çarpıtılmaktadır.

-Babası Yavuz Sultan Selim’i yeni kaybeden Kanuni’ye, Valide Sultan tarafından sunulan cariyelerin de olduğu bir eğlence düzenlenmesi çarpıtmadır. Dizi, imajımızı bozmak ve reyting ile dışarıya ihraç edilmek amacıyla hazırlanmıştır. Dünyanın adaletini ve üstünlüğünü kabul ettiği bir kişinin tarihteki saygınlığı zedelenmektedir.

Şikâyetler böyle…

Şikâyet edenler sanki birer tarihçi!

Eğer kanalın sahibi Ferit Şahenk korkmaz, diziyi yayınlamaya devam ederse, televizyon kanalına verdiği paranın iki, üç katını çıkartabilir. Çünkü böylesi bir reklam, hiçbir yönetici tarafında, hiç bir kanala yapılmamıştır!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..