Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '07

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Mülakatlarda işveren neler sorabilir -3-

Mülakatlarda işveren neler sorabilir -3-
 

"Kariyer hedefleriniz nelerdir?"

Yeni mezun arkadaşlarımın kesinlikle hazırlanmaları gereken bir bir soru tipiyle karşı karşıyayız. Eğer Mühendislik eğitimi aldıysanız ve bankacı olmak istiyorsanız veya işletme mezunuysanız ve bilgisayar sektöründe çalışmak istiyorsanız oldukça güçlü kaynaklarınız olması gerekiyor.

Eğer sizinle mülakat yapan kişiye farklı bir landa uzmanlaşmak istediğinizi söylerseniz, niye bu kadar uzun bir süre başka bir alanda eğitim almak için zaman harcadığınızı çok iyi açıklamalısınız. Size tavsiyem bu konu açıldığında duraksamadan ve doğrudan kariyer hedeflerinizin ne olduğunu anlatmanız.

"Ne kadar süredir iş arayışındasınız?"

Oldukça hassas bir soru tipi. Sizi yakabilir. İş arayışınızdaki uzunluk mülakatçı için olumsuz bir olgudur.Çünkü iyi bir eleman için iş arayışının uzun sürmesi yadırganacak bir unsur olarak kabul edilir. Mülakatçı sizi iş beğenmeyen veya kariyer adımları konusunda hassas olmayan biri olduğunuzu düşünebilir.
Bu aşamada iş teklifi almadığıonız halde değerinizi artırmak için aldığınızı belirtirseniz, köşeye sıkıştırılmaya hazır olun. İyi bir mülakatçı bu soruya vereceğiniz abartılı cevapları kesinlikle anlayacaktır ve ona göre davranacaktır. Açık ve dürüst olamlısın.

 
Toplam blog
: 88
: 3050
Kayıt tarihi
: 12.04.07
 
 

1982 İstanbul doğumluyum. Yazılım mühendisi olarak çalıştığım bilişim sektöründe fırsat buldukça pek..