Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '09

 
Kategori
Futbol
 

M.United - Beşiktaş maç öncesi yorum

M.United - Beşiktaş maç öncesi yorum
 

Haber24


M.United-Beşliktaş maçı öncesi maça ilişkin fikir yürütelim.

Motivasyon maçını Beşiktaş kazanır!

Beşiktaş’ın, esas itibariyle, Wolsfburg deplasmanından puanla dönmesini sağlayan kadro ve oyun anlayışıyla sahada olmasını bekliyorum. M.United için ise bu maç liderliği garantileme adına önemli “dursa” da pratikte bu böyle olmayacaktır. Yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkmaları halinde bile, ki bu rehavete engel bir unsur, bu maça yeterince motive ol(a)mamalarını daha olası görüyorum. İnönü’de oynanan maçta pek bir şey oynamadan kazandıklarının farkında olmalılar.

Beşiktaş kadrosunda yer alacak Tello, Bobo gibi oyuncular için bu maçın sezonun maçı olduğunu belirtmek gerekir. Bu oyuncular takımdan ayrılmak istediği için M.United maçında gösterecekleri artı performans transferlerini kolaylaştırmış olacaktır. Bu nedenle bu oyuncuların bu maçta diğer maçların aksine arzulu olmasını bekliyorum. Tabi kendilerine şimdiden bir kulüp buldularsa, bu ters teper; çünkü bu koşulda gösterecekleri performans sözleşmelerinin de devam ettiği dikkate alındığında onları takımda tutabilir. Bobo’nun arzulu olacağını, Tello’nun da arzulu olmasının olası olduğunu düşünüyorum. Denizli, Tello'nun ruh halini dikkate alarak maçın kadrosunu şekilendirmeli / şekillendirecektir.

Üst düzey bir takım olmayan CSKA’nın, M.United’ın Chelsea maçı öncesi söz konusu maça yeterince motive olamamasından yararlanarak rakibini neredeyse yeniyor olduğu gerçeğini de bu maça ilişkin değerlendirmede dikkate almak gerekir + bu maç CSKA-Wolsfburg maçı sonrası oynanacak. Wolsfburg’un deplasmandan galibiyet çıkartamaması halinde, ki bu daha olası bir seçenek, M.United için bu maçın önemi biraz daha azalmış olacaktır.

Tello-Toraman şansı çağırabilir!

Maçta Beşiktaş’a Wolsfburg maçındaki şansının da yardım etmesi halinde, yani rakip girdiği birkaç pozisyonu gole çeviremediği takdirde, bu maçta da söz konusu maçta olduğu gibi bir denge hali seyredebilir. Bu oyun ve skor hali, iki takım oyuncularına da batması olası olmayan bir oyun ve skor hali olmuş olacaktır. Hatta Beşiktaş rakibi uyutup araya bir gol sıkıştırabilir. Tabi bunun için Boliç ve Rüştü şansının bu maçta da devreye girmesi gerekiyor. Bobo ve Tello’nun arzulu olmaları seçeneği de dikkate alındığında, şans unsuru Beşiktaş’a yardımcı olabilir. Mesela, Tello-Toraman duran top etkinliği ile şans çağırılabilir!

Nihat kadroda. Kontraya uygun oyun karakteri bir artı; ama hem sakatlıktan yeni çıkmış olması hem de kendini kanıtlama ihtiyacının yüksek düzeyde olması bu maçta takımı bozabilir. Denizli bu unsuru dikkate alırsa Nihat'ın yerine Özkan'ı tercih etmesi yüksek olasılık. Denizli, bu maçta Nihat'a "çok konuşmasının" cezasını kesmek isteyebilir ya da sırf bu nedenle ona şans verebilir. Denizli, Nihat seçimiyle, "malum konu hakkında" söylenelerin "boş ve önemsenmeye değer olmadığı"nı düşündüğünü de anlatmak isteyebilir .

Beşiktaş’lı oyuncuların bu maç öncesi kaybedecek hiçbir şeyinin olmaması; ama Liverpool hezimeti sonrası kazanacak bir şeyinin olması, bu maçı baskısız + motive oynamalarına yardımcı bir unsur. Kaybedilecek olan, Wolsfburg maçıyla zihinlerde kaybedildi. Ligdeki çıkışın her şeyin kaybedildiği hissi veren Kayserispor maçı sonrası gerçekleştiği gerçeği de dikkate alındığında bu maçtan 1/3 puan çıkartılmasının sürpriz; ama olası olduğu düşünülebilir.

Sürpriz, Köybaşı olabilir

Futbolun basit bir oyun olduğu gerçeği dikkate alınarak yapılan bu akıl yürütme, aynı unsurun etkisiyle birinci dakikadan kopabilir de = rakibin adı. Denizli’den bu maçta da sürpriz beklemiyorum. En olası sürpriz, Wolsfburg maçı kadrosundan Ekrem’i kulübeye çekmesi ve Köybaşı’na orta sahada görev vermesi olur ve bu seçim Beşiktaş’a sezonu kazandıran bir seçim olabilir (detaylar için bkz.Beşiktaş analizi http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=193507 )

futbolteknik@hotmail.com

 
Kayıt tarihi
: 05.03.09
 
 

Felsefe okudum. İnsan denilen sürüye hakikatini hissettirmeye seviyorum. Araba ile kıyafet ile kendi..