Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '06

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Müşküle Köyü...

Türkiye de yaşanmamış bir vahşet İzmir de yaşandı. Tüm yetkilileri bu vahşeti İzmir’e bahşettikleri için kutlarım.

En sonunda bu da oldu 17 aylık çocuğa tecavüz edildi İzmir de. Büyükşehir Belediye başkanının bahçecilikle, Konak Belediye başkanının heykelcilikle uğraştığı kentimize kimin sahip çıkacağını kestirmek mümkün değil.

Tutturdular EXPO diye bir şey, bütün icraat bu. Tepenize Expo düşsün inşallah. İzmir elden gidiyor kimsenin umrunda değil. Expo=Uluslar arası sergi. Yahu İzmir Fuarı 1931 yılından beri Uluslararası sergi değil mi? İzmir Fuarını kuranların kemikleri sızlamıyor mu?

Belediye başkanlarının görevleri sergilere katılmak, sanat etkinlikleriyle uğraşmakla mı sınırlı? İki küsur yıldır İzmir de yapılan bu. Nerede "sosyal hizmetler"!

Bu insanlık dışı davranışların kökeninin sorumlusu kent yaşamı değil mi? Kent yaşamından kimler sorumlu? Nerede düzen koyucular ve koruyucular.

Türkiye’nin hiçbir yerinde yaşanmamış bir sapkınlık, bir vahşet, bir insanlık dışı davranış; Anadolu’nun dışa açılan ilk kapısında, Expo 2015 talibi İzmir de yaşandı. Olacak gibi değil. Kim bu insansı yaratıklar? Kim yarattı bunları?

Yahu senin 9 yıl sonra ne olacağın belli değil. Avrupa Birliğine 20 yıl sonra gireceğimizin bile garantisini vermeyenler, senin kıytırık şehrinde, hem de 17 aylık çocuğuna sahip çıkamamış, sosyal hizmet özürlüsü şehrinde sergi açmaya yanaşırlar mı? Senin Uluslararası İzmir Fuarına kaç ülke katılıyor? 75. yıl fuarın yüzüne gözüne bulaşmadı mı?

İnsanı çıldırtmak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar.

Bu kadar duyarsızlık, bu kadar vurdum duymazlık hiçbir yerde yoktur.

Konak Belediye Başkanına hayret etmekteyim. Konak mahallelerini …ok götürüyor. Fareler cirit atıyor. Saldım çayıra, mevlam kayıra misali köpekler, Türkiye’nin en büyük kent "Çayırında" gelene geçene havlayarak sağlıksız, başı bozuk ve her geçen gün artan nüfuslarıyla sirtaki oynuyor. Başkanım metal sergisiyle gazetelerde! Alsancak Devlet Hastanesi sokağına bir uğrasa da sokağın halini bir görse. Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne bir uğrasa da paçalarını kirletse.

Belediye Başkanları; metal sergileri, eski bina restorasyonları, sergi gezileri ve Kültürparka otopark yapmakla mı mükellef. (Fuar şu an büyük bir inşaat alanı gibi, nasıl bir otopark olacaksa 5-10 dönümlük yer kazılıyor. Kimseden ses seda yok. Otopark karşıtları uyuyor mu?)

Kahramanlar da bozuk yoların tamiri için ilk önce çoğu yolların asfaltı kesildi. Sonra buralar kepçelerle kazıldı, akabinde asfalt dökülerek yamandı. Bir kısmına asfalt yetmediğinden midir nedir kesildiğiyle kaldı. Akabinde kanalizasyonların tıkalı olduğu, yoğun fare şikayetleri neticesinde anlaşıldığından, günlerce bu kanallar kanal açma araçlarıyla su pompalanarak ferahlatılmaya çalışıldı. Bu da yetmeyince yeni boru döşenmeye başlandı.

Yahu kardeşim daha 15 gün evvel ne diye bu yolları asfaltladın. Bu paralar babanın parası mı? Neden halkın parasını çar çur ediyorsun? Planlama, etüt gibi birimin yok mu? Buralarda oturanlara nasıl maaş ödüyorsun. Bu yetkiyi sana kim verdi?

O sokaklara 30 santimlik kanalizasyon borusu döşendi. Yeterli mi o nüfusa, mevcut hastanelere. Eski borularda aynı çaptaydı, yetmediğinden tıkandı kaldı. Yarın yetmediğini görünce yeniden kazdıracaksın. Doğru! Müteahhidin işi ne değil mi , ihale eder yeniden kazdırırsın.Torpilli olduğu anlaşılan müteahhitler halkın can güvenliğini hiçe sayarak bina inşa etmiyorlar mı o bölgede. İki zabıta göndererek şikayet hallediliyor mu sanıyorsun. Biz bıktık şikayetten. Bundan sonra da "TIP" oynayacağız. İki yıl sonra görüşmek üzere bu oyuna devam edeceğiz.

Belediyeler, kanun gereği, vatandaşa her türlü hizmeti vermek zorundalar. Vatandaşın sosyal tekamülü de bunun içinde. Koruma, kollama, denetim de.

İzmirli bir vatandaş olarak sizlere bir önerim var.!

Gelecek seçimlerde ne kadar "akıllı" vatandaşımız varsa onlara oy verelim. Birazda bu akıllı vatandaşlarımız hizmet etsinler.

"Müşküle" köyünün yeni seçilen azaları ne kadar samimiler değil mi?

 
Toplam blog
: 58
: 708
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

Erzurum 1959 doğumlu. İşletme mezunu. Bir Kamu şirketinin Muh.Md.Yrd.'dan emekli. Kent yaşamının zor..