Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '06

 
Kategori
Haber
 

Mustafa Kemal'siz ÇANAKKALE olmaz

Mustafa Kemal'siz ÇANAKKALE olmaz
 

Geçtiğimiz gün Silivri Belediyesi İftar çadırında bir oyun sahnelendi. Adı "Boğaz harbi". Ekol Tiyatro Grubunca sahnelen oyun, grubun içinden Kenan Korkmaz isimli bir oyuncu tarafından kaleme alınmış ve sahnelenmiş. Eminim ki, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’a bu oyunun içeriği anlatılırken "Oyunda Mustafa Kemal’den hiç söz etmiyoruz. Bu oyunun tamamen onun dışında tutuyoruz. Çünkü Çanakkale Zaferi’nin uhrevi güçlerle kazanıldığını anlatıyoruz" dememişlerdir.

Keşke inceleseydi ilgililer bu ne idüğü belirsiz oyunu…

Her dönemde belli amaçlarla tarihi çarpıtarak yeniden yazmak isteyenler olmuştur.

Çanakkale Savaşının bir vatan savunması olduğu gerçeğinden hiç söz edilmeyip, hurafelere dayanan ve tarihi gerçeklerle bağdaşmayan öykülerin anlatılması, yobaz bir yaklaşım içerisinde olunması, Silivri’de de sergilendi ne yazık ki!

Çanakkale Savaşının amacını, yalnızca inanç meselesine indirgeyerek farklı boyutlara çekme çabasında olan bu irticai odakların Silivri’mizde sahne almasına olanak sağlayan Başkan Turan’ı kınayamıyorum. Çünkü Başkan Turan’ı tanıyorum. Biliyorum ki Başkan Turan bir oyuna getirilmiştir.

Bu gerici odak ve çevreler; Mustafa Kemal Atatürk ve onun şahsında silah ve dava arkadaşlarını; hem Çanakkale Savaşı, hem de Türk Kurtuluş Savaşında emperyalistlerin ve kendilerinin ülkemizin hayrına olmayacak olan amaçlarına ulaşmasını engelleyen ve önüne bir set gibi çıkan liderlik vasfı, askeri ve siyası dehası sebebiyle görmezlikten gelmeye çalışmaktadırlar.

Mustafa Kemal'siz bir Çanakkale Savaşı yaratmak isteyen iğrenç odakların çabaları, Türk Ulusunu var eden kutsal değerlerimizin sömürülerek Atatürk Türkiyesi’nin çağdaş hedefleri yerine, yurttaşlarımızın dini duygularını, amacı dışında kullanılıp, ulusal başarılarımız engellenmeye çalışıldığı açıktır.

Çanakkale Savaşının hurafelere dayandırılan ve yobazlığa prim veren anlatımı ile Mustafa Kemalsiz bir Çanakkale Savaşı anlatılmaktadır.

Tüm dünyanın, hakkını teslim ettiği Mustafa Kemal'in Çanakkale Savaşındaki belirleyici rolü ne hazindir ki bu ülkenin vatandaşı olan malum çevreler tarafından inkâr edilmesine yönelik çabaları ile gölgelenmektedir.

Gazi Mustafa Kemalin önderliğinde Türk Milli Kurtuluş Savaşını gerçekleştirerek onu başarıya ulaştıran ve bu uğurda vatanı ve namusu için şehit ve gazilik mertebesine ulaşanların kanlarıyla yazdığı tarihimizi tahrif etmeye, gerçekleri saptırmaya kimsenin hakkı yoktur ve buna güçleri de yetmeyecektir.

Gazi Mustafa Kemalin önderliğinde Türk Milli Kurtuluş Savaşını gerçekleştirerek onu başarıya ulaştıran ve bu uğurda vatanı ve namusu için şehit ve gazilik mertebesine ulaşanların kanlarıyla yazdığı tarihimizi tahrif etmeye, gerçekleri saptırmaya kimsenin hakkı yoktur.

Ortaya çıkan sonuç şudur ki;

Bu tür organizasyonlarda Türk Ulusunun bütünlüğüne, ulusal onurumuza ve Mustafa Kemal’i yok saymaya yönelik çalışmalara kesinlikle ve kesinlikle fırsat verilmemeli, onları besleyecek ve gelişmelerini, büyümelerini sağlayacak odakların derhal imha edilmesi gerekmektedir.

 
Toplam blog
: 126
: 1276
Kayıt tarihi
: 10.09.06
 
 

48 yıldır yaşıyorum.Gazeteciyim, müzisyenim, babayım... Önce insan ve iyi bir yurttaş olabilme çab..