Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

07 Ağustos '10

 
Kategori
Pratik Bilgiler
 

Mutfakta Ustalık Tüyoları

Mutfakta Ustalık Tüyoları
 


* Etin pişip pişmediğini anlamak için, metal çatal batırmamaya dikkat edin!.. Zira çatal batırdığınız takdirde etin suyu akar ve sertleşmesine sebep olur...


* Sosisli patates hazırlamak için; 5 adet patatesi küp küp doğrayın ve 2 yemek kaşığı yağda çevirin. Üzerine doğranmış 200 gram sosis ve 1 yemek kaşığı salça ilave edin. Su, kekik ve pul biber ekleyip pişirin. Patatesler yumuşadığında yemeğiniz hazır demektir...


* Soya soslu tavuk hazırlamak için; yarım kilo kuşbaşı tavuk, iri doğranmış 6-7 adet mantar ve arpacık soğanı bir miktar zeytinyağı ile teflon tavada kavurun. Pişmelerine yakın yarım çay bardağı soya sosu ve karabiber ekleyip sıcakken servis yapın...


* Ekmek köftesi hazırlamak için, 1 adet bayat ekmeği ıslatın ve yumuşayınca suyunu süzün. İçerisine ince kıyılmış 1 demet maydanoz, 1 soğan, 2 adet yumurta, tuz ve karabiber ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra köfte şeklini verip kızgın yağda kızartın...


* Peynirli nohut kroket için; 1 bardak nohutu haşlayın ve püre haline getirin. İçerisine 1 yumurta, 3 kaşık un, 2 kaşık galeta unu, tuz, karabiber, kimyon ve 100 gram rendelenmiş kaşar ilave edip karıştırın. Karışımı minik köfteler haline getirip kızgın yağda kızartın...


* 1 yemek kaşığı zeytinyağında kavurduğunuz mantarların üzerine 200 gram çiğ krema ve 1 tatlı kaşığı köri sosu ekleyip 5 dakika kısık ateşte pişirin. Bu karışımı kızarmış tavukların üzerine sos olarak kullanabilirsiniz...


* Şehriye salatası hazırlamak için; 125 gram arpa şehriyeyi haşlayın. 2 adet rendelenmiş salatalık, 1 kaşık mayonez, 2 kaşık yoğurt, 5 diş dövülmüş sarmısak ve tuzu bir kapta karıştırın. Karışıma arpa şehriyeleri ekleyip, pul biberle süsleyerek servis yapabilirsiniz...


* Domatesli kabak sote için; 2 kaşık zeytinyağında 1 diş sarımsağı pişirin. İçerisine yarım kilo ince dilimlenmiş kabak, 4 tatlı kaşığı salça, 1 tutam kırmızı biber, 1 tutam tuz ve göz kararı suyunu ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin...


* Elmalı milföy için; 1 adet elmayı rendeleyin. 1 bardak dövülmüş ceviz, 2 kaşık toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçını karıştırın. Bu karışımı 6 adet milföy hamurunun ortasına koyun ve hamuru çapraz biçimde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 35 dakika fırında pişirin...


* Enginar salatası için; 1 enginarı, yarım limon suyu ilave edilmiş suda haşlayın ve süzün. 1 domates, 1 salatalık, 1 marul, 1 soğan ve enginarı ince ince doğrayıp karıştırın. Üzerine limon ve zeytinyağı gezdirerek servis yapın...


* Ispanak salatası hazırlamak için; 500 gram doğranmış ıspanağı az su ve tuz ekleyerek 5 dakika haşlayın. Suyunu süzdükten sonra 1 bardak yoğurt ve 5 diş dövülmüş sarımsak ekleyip iyice karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapabilirsiniz...


* Yağ sökücü etkisi yüksek olan bulaşık deterjanını, giysilerinize bulaşan yağ lekelerini çıkarmak için de kullanabilirsiniz. Taze lekenin üzerine biraz bulaşık deterjanı sürüp 10 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..