Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '10

 
Kategori
Psikoloji
 

Mutlu olmak da, mutsuz olmak da elinizde...

Mutlu olmak da, mutsuz olmak da elinizde...
 

smallbizbee.com


Bunun için basit bir test yeterli.

Şimdi gözlerinizi kapayın. Geçmişte sizi mutlu eden bir olayı düşünün. Bu sevdiğiniz kişiyle yaptığımız bir yolculuk olabilir. Yol boyunca dinlediğiniz bir müzik parçası varsa onu da şu anda dinleyebilirsiniz. Bu an, evlendiğiniz veya çocuğunuzun olacağını öğrendiğiniz bir an veya çocuğunuzu ilk elinize aldığınız bir an olabilir. Sevdiğiniz kişinin de sizi sevdiğini anladığınız bir an olabilir. Bir başarı öyküsü veya alınan bir ödül heyecanı.....Şimdi o anı yaşayın. Tam o ana konstrante olun. Neler hissediyorsunuz?

O günkü gibi o anı hissedebildiniz ve heyecanlandınızsa test başarılı olmuş demektir.

Şimdi ise geçmişte sizi mutsuz eden ve üzen bir olayı düşünün. Bu, bir yakınınızı kaybettiğiniz bir an olabildiği gibi, iş yerindeki başarısızlıklar, işten çıkarılma, terkedilme, veya buna benzer olaylardan biri olabilir. Bu durumda ise içinizi bir sıkıntı kaplayacaktır. Bir an önce bu duygudan kurtulmak isteyecek ve düşüncelerinizi geçmişten kaçırmak isteyeceksiniz.

Şimdi geçmişi bir tarafa bırakalım. Aynı düşünce yapısını gelecekte olmamış olaylar için uygulayalım.

Sizi gelecekte ne mutsuz edebilir? Aklınıza gelebilecek en kötü şeyler ne olabilir? Bir yakınının ölümü, işini kaybetme, her türlü başarısızlık, korkularınız v.b. Bunları düşündüğünüzde olumsuz düşüncenin ürünleri olarak içinizi sıkıntılar kaplayacaktır. Yani olumsuz düşündükçe hiçbir zaman sıkıntıdan kurtulamayacaksınız demektir. Bu durumda kendi sıkıntılarınızı kendiniz yaratıyor olacaksınız. Tabii ki düşüncelerinizle.....

Olmamış olaylara karşı bakış açımızı olumlu hale getirerek düşünmeye başlayalım. Düşüncelerimizde her zaman başarı olsun. Başarmak istediğiniz işleri başardığınızı düşünün. Elde etmek istediklerinizi elde ettiğinizi, borçlarınız varsa ödendiğini, yeni bir eşya, gayrimenkul, otomobil aldığınızı düşünün. Gözlerinizi kapayın ve bunları başardığınızı düşünün. Sevdiğiniz varsa onunla birlikte olacağınız anı düşünün.Nasıl başaracağınızı değil, sadece başaracağınızı düşünün. İnanın bunların hepsi zaman içersinde gerçekleşecektir. Çünkü bu şekilde gelecekteki sahip olacağınız ağacın tohumunu bugünden atmış oluyorsunuz.

Kendinizi negatif enerjilerden koruyun ve her zaman olumlu düşünerek pozitiif enerjilere sahip olun. Çünkü düşünce bir enerjidir. Yanlış kullanıldığında zararı büyük olur.

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..