Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '19

 
Kategori
Deneme
 

Mutlu Olmak

Birkaç aydır kafamda, duygularımda ve yaşamımda o kadar çok değişim yaşıyorum ki bazen gönlüm ve beynim bu değişimi sindirmede zorlanıyor.

Evet, itiraf ediyorum; ilişkiler konusunda gerçek anlamda yazmak, hiç mi hiç içimden gelmiyor. Bunun sebebi basit, öyle bir konu ki, o kadar öznel ki, sadece kişiyi ilgilendiriyor. Benim vakamda durum komple karışık. Çünkü sorun mutlu bir ilişki kuramamak değil, sorun fiziksel olarak seni hoş bulan, seni anlayan, seven ve senin de aynı şekilde hoş bulduğun, anladığın ve sevdiğin bir kişiyi bulmak. Yani ilişki sürdürmek bu isteğin yanında son derece sönük bir şey kalıyor.

Böyle bir insanı nasıl bulabilirsin? Cevabı; kader.

İsmi Kader de olabilir, onda da sorun yok.

Her birimiz varlık olarak bambaşkayız. Her birimizin kendimize has kültürü, geçmişi, sevme biçimi, özgürlük anlayışı ve düşünce sistemi var. Genç yaştaki gibi fiziksel bir çekme ve çekilme haline kanacak insanlar değiliz artık; doğrularımız, prensiplerimiz ve yaşayış yöntemimiz var, doğurduğumuz ve doğurttuklarımız var bu hayatta. En çok da kendimize karşı sorumluluğumuz. Düşünsenize BEN olabilmek için bu kadar savaş vermişken başka bir SEN potasına nasıl girebilirim? Kolay mı?

Tıpkı demokrasi arayışında olduğu gibi iki insan arasında eşit haklar ve kullanma hali, hem de cinsiyet farkına rağmen, nasıl gerçekleşecek?

Genelde ilişkileri bir arada tutan mayalar, temel bir öznel eksiklikten veya yoksunluktan kaynaklanır. En önemlisi ise YALNIZLIKTAN KORKMA ve SEVİLEMEME duygusudur. Yoksa aşk sanıldığı kadar zor bir şey değildir. Aşık olmak TENSEL UYUMdan farklı bir şey değildir.

Açık mı söyleyeyim?

İyi sevişen çiftler birbirine aşıktırlar zaten.

Doğanın bahşettiği çiftleşme güdüsü aşık olmaya yeter de, mutlu olmaya yeter mi? İşte gerçek sorunsal budur. O zaman devreye İLİŞKİ YÖNETİMİ ya da BİRBİRİNİ İDARE ETMEK girer. Sevişme sıklığı bir ilişkide ne kadar artarsa, o ilişkide tolerans da o kadar artar ve birbirini idare etmek de o kadar kolaylaşır. Bu kadar basittir aslında her şey ilişki için. Bu kuralı uyguladığınız sürece göreceksiniz sağlıklı ve mutlu ilişki hayatınız olacak.

Peygamberimiz Hz. Muhammed diyor ki şayet taraflardan herhangi birisi cinsel hayatında mutsuz ise, o evliliği sonlandırma hakkına sahiptir. Kısacası CİNSELLİk bir ilişkide en temel unsuru teşkil eder.

İlişki mevzusunu burada bitirmek istiyorum. Açıkçası bıktığım bir konu.

Sorun MUTLU OLMAKTIR ve mutlu olmak da tekliği, şahsiliği ve bireyselliği ifade eder. Yani bir insanın ilişkisinde mutlu olması, o insanın mutlu olacağı anlamına gelmez. Ya da başka bir bakış açısıyla ilişkilerinde mutlu olan bir çift, birey, birey bakıldığında mutlu olamayabilirler.

Yaşam kesinlikle KİŞİSEL TATMİNDİR.

Kişisel tatmini yüksek olan bireyler mutlu kişilerdir. Örneğin ben İYİ BİR BABA olma amacımı gerçekleyerek MUTLULUĞA ulaşmışımdır. Sekiz yaşında bana ne olmak istediğimi sorduklarında, diğerlerinin aksine bir meslek belirtmemiş, İYİ BİR BABA olmayı dilemiştim. Ne zaman ki bu emelime ulaştım, işte o anda itibaren MUTLU olmaya başladım.

Size bu durumu daha da kolaylaştırıp formülize edeyim:

Beyni ve gönlüyle barışık kişiler mutlu insanlardır. Doğada her şeyde olduğu gibi insanda da DENGE unsuru esastır. İnsanların en büyük yanılsaması mutluluğu başka bir insanda ya da kendi dışında aramasıdır.

Çok sıkıldığım bir başka husus da kitap okuyarak ya da bir koç tutarak kendini KİŞİSEL GELİŞİM İLE MUTLULAŞTIRMA çabasıdır. Niye hayat bu kadar kolay olsun ki? Allah’ın kişiyi dünyaya getirme amacı başlı başına bir SINAVdır. Cevabı bu kadar basit olsa, ne gereği vardı bu kadar yaşama ve yaşantının?

Zaten insanın çuvalladığı nokta budur. KENDİ GEREKLERİNİ BAŞKASINA YAPTIRMA KOLAYCILIĞI!

DİN ve AHLAK kültürü insana MUTLU yaşamanın yollarını net bir şekilde vermiştir: GÜNAHSIZ YAŞAMAK. Zaten sorun da tam bu noktada başlar. Allah insana NEFES şansı verirken, içine NEFİS üflemiştir. SINAV da tam bu noktadadır. MUTLU BİR HAYAT İSTİYORSAN NEFSİNİ YENMEK ZORUNDASIN.

Başka YOL var mıdır? Kesinlikle yoktur. NEFİSİNİ YENDİĞİN SÜRECE MUTLU OLURSUN ÇÜNKÜ.

BUNUN BİR YÖNTEMİ VAR MIDIR?

HAYAT BU YÖNTEMİ GELİŞTİRMEK İÇİN BİR SINAVDIR ZATEN. BUNU YAPMAK DA KİŞİYE BIRAKILMIŞTIR. VE ONUN ADI DA KADERDİR...

Bu konuyu daha da açabilirim istenirse...

İyi hafta sonları

 

 
Toplam blog
: 631
: 293
Kayıt tarihi
: 10.04.11
 
 

Eric'i külden yarattım. Tamamıyla benim eserim. Söyleyeceği çok sözü, söylemek istediği az sözü. ..